Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

1 juni 2020

Waarom je eerste baan een sales job moet zijn.

Als je in het buitenland wilt werken, dan zijn er verschillende vacature mogelijkheden. De meeste jobs in het buitenland zijn in customer service, maar er zijn ook jobs in HR, administratie, IT en sales.
Ik zelf heb wel eens gehoord dat CEO’s hun carrière beginnen in sales. En waarom dan maar niet meteen in het buitenland werken? Een sales / marketing functie in Lissabon, of meer inside sales in Athene of een business development job in Barcelona? We hebben verschillende mogelijkheden als je een sales job ambieert.

Verkoop is de beste eerste job die er is voor iemand die net de arbeidsmarkt op komt. Omdat je in dit soort functies erg getraind wordt om succesvol te zijn. En iedereen heeft ambities en wil als het kan ook groeien. De pijlers van sales successen zijn hetzelfde als in iedere functie, maar in de verkoop leer je ze sneller. Deze pijlers zijn: hard werken, veerkracht en groei verwachtingen.

Hard werken:

Als je begint te werken in de sales dan zal je snel realiseren dat jij zelf verantwoordelijk bent voor resultaten. Veel jonge mensen moeten het werken nog leren. Ook als je in het buitenland gaat werken. Leren hoe je iedere dag productief bent. Jezelf trainen om naar doelen toe te werken. Gewoon mee doen is niet meer voldoende. De magische link tussen inspanning en resultaat zal je snel leren. Het gaat niet om de hoeveelheid inspanningen die je levert, maar het gaat om het eindresultaat. Je scores. Je sales targets. Om te presteren in sales, zal je niet alleen hard moeten werken, maar ook iedere keer slimmer moeten zijn.

Veerkracht:

Een sales job is moeilijk. Koude acquisitie kan erg pijnlijk zijn. Als het tegen zit dan raak je gefrustreerd, je krijgt een hekel aan verkoop, je hebt een hekel aan wat je verkoopt. En je hebt een hekel aan de manier waarop je verkoopt. Maar……. Je leert wel!
Een van de belangrijkste dingen die je leert: het leren om op je gemak te zijn in een ongemakkelijke situatie. Bij iedere call die je maakt leer je iets. Hoe meer je er doet, hoe meer je leert. En uiteindelijk zal het je ook makkelijker afgaan. Want door het vaak te doen, leer je steeds beter met ongemakkelijke situaties om te gaan. En van een NEE leer je ook.
Als je in het buitenland gaat werken moet je ook veerkracht hebben. Je moet doorzetten als er iets tegen zit. En niet verlegen zijn om vragen te stellen of om hulp te vragen.

Groei:

Om goed in sales te worden moet je zelfbewust zijn en ambities hebben om te groeien. Wat je gisteren hebt geleerd, maakt jou vandaag beter. Net als van het werken in het buitenland, leer je in de sales erg veel. Je zoekt naar hulp en oplossingen, je neemt een risico (dat doe je ook als je in het buitenland gaat werken, want je komt uit je comfort zone), je leert om in de spiegel te kijken en je verbeterd jezelf. Dit zijn fundamentele aspecten als je wilt groeien. In welke functie dan ook.

Heb jij zin om in het buitenland te werken? En wil je succesvol zijn in de sales? Misschien heb ik dan de perfecte droombaan voor jou. Check hier onze vacatures of stuur je CV naar info@globaljobbing.com.

Meer informatie