In 9 stappen naar het buitenland

De sollicitatieprocedure bestaat normaal gesproken uit 9 stappen. Deze stappen doorloop je in feite altijd, maar de procedure kan incidenteel afwijken, omdat iedere opdrachtgever zijn eigen selectiemethoden heeft. Over het algemeen doorlopen we de volgende stappen:

Stap 1: Solliciteren/CV

De kandidaat solliciteert en stuurt zijn/haar CV naar Globaljobbing.

Stap 2: Oriënterend telefonisch interview

Een consultant van Globaljobbing neemt ter kennismaking telefonisch contact op met de kandidaat. In dit gesprek inventariseren wij de ervaringen, wensen/ambities en doelen van de kandidaat ten aanzien van werken in het buitenland. Ook worden de vacatures en carrièremogelijkheden met de kandidaat besproken. Indien er voldoende aanknopingspunten zijn, bepalen we gezamenlijk of het zinvol is om een intake gesprek te plannen. Dit kan concreet voor een functie zijn, maar kan ook een inschrijving betreffen.

Stap 3: Intake gesprek

Het doel van dit gesprek is tweeledig:
1: Tijdens dit gesprek gaan we tot de kern van wie je bent, wat je kunt, wat je wilt en in welke bedrijfscultuur je het best past. De consultant wil inzicht krijgen in je persoonlijkheid, ambities, motivatie en je talent. Het afnemen van een test kan onderdeel zijn van de procedure.
2: Er worden vacature mogelijkheden met de kandidaat besproken. Er wordt inhoudelijk meer verteld over de functies, opdrachtgevers, procedures, cultuur, praktische zaken, relocation, salaris/benefits en overigen.

Na het gesprek spreekt de kandidaat de voorkeur uit voor welke vacature hij/zij zou willen solliciteren.

Stap 4: Voorstellen

Als zowel wij als jij vinden dat alles past, en wij je expliciete toestemming hebben gekregen om je te mogen voorstellen, kunnen wij je CV met onze persoonlijke bevindingen onder de aandacht van de opdrachtgever brengen. Daarna is het wachten op feedback en hopen dat de opdrachtgever je selecteert voor een vervolg.

Stap 5: Procedure met opdrachtgever

Het vervolg van de procedure is afhankelijk van de opdrachtgever. Ieder bedrijf heeft zijn eigen procedures en methoden. Globaal genomen kun je minimaal 1 of 2 telefonische interviews en een test verwachten (vaak is dit een talen test en een soft skills test). Heel af en toe wordt de kandidaat uitgenodigd voor een face to face gesprek in Nederland/België of in het land waar de opdrachtgever gevestigd is. Het is vanzelfsprekend dat wij je gedurende het sollicitatieproces met de opdrachtgever intensief adviseren en begeleiden.

Stap 6: Job offer

Heb je de procedure succesvol doorlopen en kiest de opdrachtgever voor jou, dan krijg je een job aanbieding van de opdrachtgever. Ook wordt er dan een start datum besproken.

Stap 7: Voorbereiding

Te denken valt aan het regelen van een vliegticket, vinden van huisvesting, bankzaken, verzekeringen etcetera. De begeleiding bij de “relocation” staat bij Globaljobbing centraal. Je wordt zeer uitvoerig begeleid en geholpen.

Stap 8: Je 1e werkdag

De meeste kandidaten arriveren 1 tot 4 dagen voor aanvang van de job in het nieuwe land. Dan heb je nog een paar dagen de tijd om te acclimatiseren en om de stad te verkennen. Vervolgens begint je eerste werkdag! Wij zorgen ervoor dat je de juiste informatie hebt om tijdig op je werk te komen (locatie, tijdstip, contactpersoon etc.). Gedurende je eerste werkdag (soms meerdere dagen) krijg je een introductie waarin meer verteld wordt over het bedrijf, de stad en de praktische zaken. Daarna krijg je een uitgebreide training waarbij je alles leert over de functie: de producten/diensten, systemen waar je mee werkt, klanten, communicatie, administratie, procedures, richtlijnen en structuren. Ook leer je natuurlijk je nieuwe team kennen.

Stap 9: Genieten en leren

Vaak valt er binnen het bedrijf veel te zien en te leren. Veel grote bedrijven bieden genoeg mogelijkheden (training, opleiding, doorgroeimogelijkheden) om je op lange termijn te ontwikkelen binnen de organisatie. Daarnaast moet je natuurlijk een gezellige tijd hebben. Je zult merken dat de tijd echt voorbij vliegt, dus geniet ervan!

Contact na de plaatsing:
Ook na plaatsing houden wij contact met jou en de opdrachtgever om te bekijken of het werken in het buitenland aan jouw verwachtingen voldoet. Op die manier kunnen wij ons werk voor jou en toekomstige kandidaten nog beter doen.