Werving & selectie stappenplan

Profielschets

Een uitgebreid intakegesprek met uw organisatie is de eerste stap in het traject. Tijdens dit gesprek verzamelen we informatie over uw organisatie, bedrijfscultuur, structuur, het profiel van de betreffende functie en het competentieprofiel van de gezochte kandidaat.

Werving

Globaljobbing zet meerdere kanalen in bij de werving van de meest geschikte kandidaat voor uw vacature. Enkele van deze middelen zijn: databaseonderzoek, de vacature e-mailservice, advertenties in kranten en op het internet, social media en ons netwerk.

Selectie

Met de geselecteerde kandidaten wordt door consultants van Globaljobbing een diepgaand persoonlijk gesprek gevoerd. Het Curriculum Vitae wordt uitgebreid besproken en de kwaliteiten van de kandidaat worden kritisch beoordeeld in relatie tot uw organisatie en openstaande functie. Indien gewenst kunnen wij tests afnemen, diploma en referentie checks uitvoeren en visum status doornemen. Door deze zorgvuldige voorselectie zijn de vaardigheden en persoonlijkheid van de kandidaat uitvoerig in kaart gebracht. Voor u is dan nog meer informatie over de sollicitanten beschikbaar en we stellen, voorzien van een goed onderbouwd oordeel, alleen de best passende kandidaten aan u voor.

Voorstellen

De kandidaat die het beste aansluit bij het profiel en de cultuur van de opdrachtgever, stellen wij met een uitgebreide motivatie voor. U ontvangt het CV en een nadere toelichting op de kwalificaties en kwaliteit van de kandidaat. In overleg met u worden afspraken gemaakt voor de gespreksronde die u voert met de voorgedragen kandidaat. U maakt een weloverwogen keuze, eventueel in overleg met ons.

Nazorg

Nadat de functie is aangeboden zal een Globaljobbing consultant de kandidaat voorbereiden en ondersteunen op weg naar het buitenland (relocation). Na indiensttreding van de kandidaat nemen wij regelmatig met zowel de opdrachtgever als de kandidaat contact op om te bespreken of alles naar wens verloopt.