Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

20 mei 2020

Tips voor als je terugkeert op je werk na vakantie

Ook al is het beeld een klein beetje vertekenend, werken in het buitenland heeft niks met vakantie te maken. Want je gaat naar het buitenland om te werken, om aan je CV te werken, om jezelf te ontwikkelen, om iets te leren. Maar aan de andere kant zal het misschien ook wel een beetje een vakantie gevoel geven. Want je trekt er op uit, gaat nieuwe plekken ontdekken en meer genieten van het leven door al die nieuwe ervaringen. Waar veel Nederlanders en Belgen juist naar het buitenland gaan tijdens hun vakantie, is het tegenovergestelde voor mensen die in het buitenland werken het geval. Die gaan juist even terug naar hun thuisland tijdens de vakanties. Familie en vrienden bezoeken. Maar bij terugkeer van vakantie geldt voor iedereen hetzelfde, je gaat weer aan het werk. Hoe kan je er voor zorgen dat je een zachte landing maakt als je terug komt van een fijne vakantie? Hieronder een aantal tips.

Iets om naar uit te kijken:

Vakanties komen te voet, en gaan te paard. Of te wel, je kijkt er zo lang naar uit, en voor je het weet is de vakantie weer over. De vakantie vliegt letterlijk voorbij. Bij thuiskomst slaat de vermoeidheid toe. Help jezelf de goede flow aan te houden en geef jezelf iets bij terugkomst waar je naar uit kijkt. Een uitje, een nieuwe hobby, nieuwe doelen, een vriend die je al lang niet meer hebt bezocht.

Herstel tijd:

Probeer een paar dagen van hersteltijd in te plannen als je terug komt van vakantie. Veel mensen vinden het vervelend om direct na hun vakantie weer te gaan werken. Dus bouw die overbruggingsperiode in en herstel van je vakantie. Werken in het buitenland is vaak al heel dynamisch en je doet al zo veel dingen, dan is het zeker belangrijk om een rustmoment in te schakelen.

Maak een prioriteiten lijst:

Vlak voordat je op vakantie gaat kan je het beste een prioriteitenlijst maken. Deze zal je helpen zodra je terug komt van vakantie. Je weet meteen weer waar je aan toe bent, en kan gestructureerd aan de slag. Op deze manier zal je machine langzaam weer gaan draaien.

Afspraken:

Net als een prioriteiten lijst, is het ook aan te raden om een overzicht te maken van de afspraken die ingepland staan na je vakantie. En bereid deze meetings alvast voor zodat je alert bent de eerste dagen.

Ben georganiseerd:

Ga de avond voor je eerste werkdag vroeg naar bed. Kies je kleren alvast en leg je benodigdheden bij elkaar (laptop, pasje, etc). Je gedachten zullen alvast een beetje overschakelen naar de werkstatus. De volgende dag probeer je ruim op tijd op kantoor te komen, zodat je niet direct gehaast en gestrest aan de slag hoeft te gaan.
Terugkeren van vakantie is nooit helemaal leuk. Maar met een beetje (mentale) voorbereiding maak je het voor jezelf wat makkelijker. En zal je zo weer in je oude vertrouwde werkritme zitten. Voor een aantal mensen die in het buitenland werken en die tijdens hun vakantie hun familie hebben bezocht in Nederland of België, is het soms lastig om weer afscheid te moeten nemen van hun familie of vrienden. Dat geniet ook een mentale voorbereiding.
Heb jij interesse om in het buitenland te werken? Misschien in Barcelona, Lissabon of Athene werken? Check hier onze vacatures of stuur je CV naar info@globaljobbing.com.

Meer informatie