Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

12 januari 2021

Werken in het buitenland: Tips voor een interview

Je wilt heel graag in het buitenland werken. Je hebt onderzoek gedaan, je voorbereid, je laten informeren door een recruiter en hebt nu het doorslaggevende interview. Want met dit interview wil jij het bedrijf wow-en. Je wilt een positieve indruk achterlaten om op deze manier je kansen te vergroten om te werken in het buitenland.

Globaljobbing probeert je altijd zo goed mogelijk bij te staan tijdens het hele sollicitatie proces. Dit begint met een kennismaking, informatie versturen, vragen beantwoorden en je klaarstomen voor een interview. Hieronder een aantal tips voor een interview:

Professionele kleding:
Of je nu een face to face interview hebt of bijvoorbeeld een Skype interview met camera, je bent altijd professioneel gekleed voor het interview. Maakt niet uit of dit voor een instapfunctie is of voor een management functie, je wilt serieus overkomen.

Documenten:
Print je CV meerdere malen uit, misschien heb je een interview met 2 of 3 personen. Je kan eventueel ook een kopie van je diploma meenemen of ID. Mocht je een Skype interview hebben, biedt dan aan of het wenselijk is om deze documenten door te mailen.

Weet wat de functie inhoudt:
1. Zorg er voor dat je het juiste functie profiel hebt.
2. Lees het functie profiel nog een paar keer goed door.
3. Schrijf op en leer van buiten wat je taken zijn en wat de functie vereisten zijn.
4. Omschrijf jouw sterke vaardigheden die matchen met de vereisten.
Reken er op dat ze ook vragen waarom je wilt werken in het buitenland.

Oefen interview:
Oefening baart kunst: hoe vaker je een interview oefent, hoe beter het gaat. Dus doe een oefengesprek met een vriend, buurman of je broer en vraag om feedback.

Stel zelf ook vragen:
Vergeet zelf niet om ook vragen te stellen aan de interviewer. Dit kunnen vragen zijn over de functie, het team, training, bedrijfscultuur en doorgroei mogelijkheden. Als je gaat werken in het buitenland, wil je wel zeker van je zaak zijn. Dus stel vragen. Tevens vinden recruiters het professioneel als je vragen stelt, want je komt ook gemotiveerder en serieuzer over.

Heb je meer tips nodig voor een interview? Of wil jij ook in het buitenland werken? Neem dan gerust contact op met Globajobbing. Je kan ook je CV sturen naar info@globaljobbing.com.
Veel succes met je interview, en vergeet niet: werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie