Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

15 februari 2021

5 Tips dat werkgevers je beter vinden op LinkedIn.

Social media wordt steeds meer gebruikt in deze wereld. Niet alleen om iets van je leven te laten zien, maar ook bijvoorbeeld bij het solliciteren. Het bekendste zakelijke platform is LinkedIn, met miljoenen mensen het grootste platform voor banenzoekers. Ook als je wilt werken in het buitenland kan dit platform goed van pas komen. Als je goed zoekt, dan kom je verschillende jobs tegen voor het werken in het buitenland. Maar laat social media, en LinkedIn in dit geval, wel voor je werken, en niet tegen je.

We kennen de verhalen van kandidaten die de job niet kregen vanwege social media. Dit wil niet zeggen dat je het helemaal moet negeren. Nee, juist niet, maar je moet er wel professioneel mee om gaan.

Onderzoeken wijzen uit dat werkgevers steeds meer online zoeken naar kandidaten. Dus daar heb je LinkedIn weer. Heb jij ook een profiel, gebruik dan deze tips om uit te blinken.

1. Foto:
Een geschreven eerste indruk zegt veel, maar nog steeds zijn veel mensen ook visueel ingesteld. Daarom zou je een duidelijke en professionele foto moeten hebben van jezelf.

2. Samenvatting:
Je hebt het misschien wel eens gehoord, beter geen functie naam toevoegen bij je eigen naam. Maar maak een kleine kop (opsomming). Iets wat kort over jou verteld. Wat heb je bereikt en waar wil je naar toe? Je passie. Missie. Als je in het buitenland wilt werken dan vertel je daar iets in het kort over.

3. Verander je URL:
Verander je default LinkedIn URL naar een professionele en persoonlijke naam.

4. Verbind:
Wanneer je profiel klaar is, dan ga je contact leggen met vrienden / relaties. Want social media draait nu eenmaal om connecten. Meer connecties wil zeggen dat je een groter netwerk hebt, en dat maakt je zoektocht naar een baan makkelijker.

5. Personaliseer je vaardigheden:
Als laatste is het belangrijk om je skills te vernoemen en deze up to date te houden. Pak een paar functie omschrijvingen er bij om te kijken welke termen van deze tijd zijn. Wil je werken in het buitenland, dan kan je misschien toevoegen: avontuurlijk, ondernemend, flexibel, sociaal, probleem oplossend of doorzetter. Allemaal belangrijke vaardigheden als je in het buitenland wilt werken.

Met deze tips in handen kan je profiel een sterkte worden. Ben je op zoek naar een baan in het buitenland, stuur dan een berichtje via LinkedIn of gewoon je CV naar info@globaljobbing.com.
Benieuwd naar onze vacatures in het buitenland? Op deze link klikken en je ziet ze. Veel succes!

Meer informatie