Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

25 november 2020

3 Tips om je communicatie in je team te verbeteren.

Als je in het buitenland gaat werken dan kom je vaak vacatures tegen die te maken hebben met klanten en communiceren. Bijvoorbeeld een customer service functie in Lissabon, HR support functie in Praag, IT support medewerker in Barcelona, klantenservice in Antalya of misschien een sales job in Athene. Alle vacatures hebben te maken met communicatie. Werken in het buitenland geeft een enorme boost aan je communicatieve vaardigheden. Dit kan via email zijn, telefonisch, chat of berichten.

Bovenstaande gaat voornamelijk over het contact tussen een klant en een support medewerker. Als je in het buitenland gaat werken, dan kom je vaak in een Nederlands / Vlaams team te werken. Dit varieert van teams met 10 werknemers, tot grotere teams met 100 medewerkers. Teamwerk is erg belangrijk en daarmee ook de onderlinge sfeer, het respect en de communicatie. Hieronder een aantal tips om de interne communicatie te verbeteren.

  • Maak richtlijnen:
    Het is altijd handig om een paar richtlijnen te maken en deze te delen met het team. Want de ene medewerker is de andere niet, en iedereen heeft zo zijn eigen verwachtingen / meningen als het om communicatie gaat. Iemand verwacht heel snel een reactie via email, en een ander vindt een reactie binnen 3 dagen acceptabel. Soms spreken mensen een bericht in, en een ander vindt dat niet zo professioneel. Dus maak richtlijnen en iedereen binnen het team weet waar die aan toe is.
  • Training:
    Als je in het buitenland gaat werken krijg je vaak communicatie training voordat je het werk gaat doen. Hierin wordt uitgelegd hoe je reageert op bepaalde klanten. Wat de richtlijnen zijn, company policy, met een boze klant omgaan, iets laten (de)escaleren. Maar ook hoe je met de verschillende tools communiceert: E-mailen, bellen, chatten.
  • Oefen:
    Je kan je werknemers veel adviezen en regels geven, maar oefening baart kunst. Geef een workshop of een cursus waarbij de werknemers met elkaar kunnen oefenen. Op deze manier kan zowel de geschreven als orale communicatie geoefend worden. Laat ze een e-mail beantwoorden en daarna evalueer je alle antwoorden. Of oefen de luister vaardigheden.

Met een uitgebreide training, goede informatie, regels en communicatie tools, zal je team waarin je werkt snel uitblinken. De communicatie zowel intern als met de klant verloopt veel soepeler en professioneler.

Vindt jij communiceren ook erg belangrijk voor je eigen ontwikkeling en wil jij dit verder leren? Professionele training krijgen maar ook wel een sprong in het diepe wagen? Werken in het buitenland? Dan ben je aan het goede adres. Bekijk hier welke vacatures er zijn in het buitenland en stuur je CV naar info@globaljobbing. Want werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie