Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

28 maart 2019

Werken in het buitenland: ergernissen op reis

Als je in het buitenland gaat werken wil dat zeggen dat je van een avontuur houdt. Nieuwe mensen ontmoeten, een andere cultuur ontdekken, kijken hoe het leven er aan toe gaat in een ander land. Maar werken in het buitenland is vooral reizen.

Veel mensen maken na hun studie een keuze. Ga je direct aan de slag in Nederland / België, of ga je een paar maanden vrijwilligerswerk doen of wil je gaan backpacken. Of ga je 1 jaar in het buitenland werken om een goede werkervaring op te doen en aan je CV te werken. Alle opties hebben 1 ding gemeen: en dat is het reizen. Op reis gaan is natuurlijk super tof, maar soms komen we ook wel eens vervelende dingen tegen als we op reis zijn. Hieronder een aantal punten die als negatief worden ervaren.

1. Mensen die een foto maken van een attractie en die daarna blijven staan en niet de ruimte geven voor andere mensen om een foto te maken.

2. Respectloze toeristen die zich niet weten te gedragen. Mensen die denken dat ze zomaar alles kunnen maken als ze op vakantie zijn en geen rekening houden met de lokale bewoners.

3. Het is en blijft vervelend als je je lenzen bent vergeten, je bril, oogdruppels of je tandenborstel. Ga maar eens zoeken in een vreemd land.

4. Vervelende taxi chauffeurs die een extraatje willen verdienen. Spelen met de taxi meter of een blokje om maken voor wat extra kilometers.

5. Betaalde wc’s. Dit kan bij attracties zijn, restaurant, vliegveld of het vliegtuig.

6. Mensen die van lokale mensen verwachten dat ze hun taal spreken of dat ze goed Engels kunnen spreken.

7. Mensen die je persoonlijke ruimte niet respecteren. Bijvoorbeeld mensen die in een bus / metro / tram wel heel dichtbij je komen staan.

8. Onveilig gevoel op straat in zijn algemeen. In veel landen wordt je door de lokale mensen snel aangekeken voor toerist, en daar valt wel iets te halen. Op een legale of illegale manier.

9. Mensen die het leuk vinden om als ze op vakantie zijn heel erg te gaan praten en net doen alsof niemand anders bij hun is.

10. Tegenwoordig bijna ondenkbaar, maar er zijn nog steeds genoeg zones zonder WIFI.

Om ergernissen te voorkomen is een goede voorbereiding nodig voordat je op reis gaat. Hetzelfde geldt als je in het buitenland gaat werken, dan heb je ook een grondige voorbereiding nodig. Globaljobbing helpt kandidaten graag met het hele traject en doet dit al meer dan 10 jaar. Wil jij reizen en de wereld zien? Maar ook aan je CV werken? Check onze vacatures in het buitenland hier. En hopelijk hoef jij je niet te ergeren als je op reis gaat dankzij een gedegen voorbereiding!

Meer informatie