Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

13 maart 2019

Afgestudeerd! Wat zijn de opties?

Zodra je eindelijk bent afgestudeerd en je begint al iets ouder te worden komt de vraag: Wat ga ik de rest van mijn leven doen? Hoe zien de komende jaren er uit als het gaat over werk en carrière? En waar? Misschien dat werken in het buitenland een optie is? Hier onder staan 4 mogelijkheden voor net afgestudeerden die aan het malen zijn over hun carrière.

Wordt een influencer:
Media / Communicatie / social media is tegenwoordig als het nieuwe engineering diploma en er zijn vele toffe banen te vinden in media / communicatie / social media. Ook als je in het buitenland wilt werken. Wellicht dat jij advertentie campagnes verzint om eindgebruikers met bedrijven te verbinden, door gebruik te maken van technologische filters, interacties en animaties. Technologische ontwikkeling laten geen verslapping / vertraging zien, de mogelijkheden worden alleen maar groter. Je zou ook kunnen werken voor een nieuwszender, en de mensen vertellen wat er gebeurt en wat ze moeten weten. Of je werkt in public relations waarbij je verhalen verteld om het merk en imago van bedrijven te verbeteren.

Wordt betaald om te reizen:
Werken in het buitenland, maar dan net iets anders. Je gaat vliegbrevet halen! Je wordt piloot en je kan de meest mooie plekken van de wereld zien. Maar je kan ook een luchtvaart diploma halen en meer leren over de vliegtuig industrie en de mogelijkheid hebben om andere functies te doen dan piloot. Banen in deze industrie worden zeer goed betaald, en daarnaast heb je toegang kortingen om te vliegen. Dus Barcelona, New York, Hong Kong of Singapore zijn dan al snel heel dicht bij.

Ben een gezondheidsfreak:
Assistenten van doctoren en artsen zal veel vraag naar zijn de komende jaren. Als je in het buitenland wilt werken is hier ook veel vraag naar door de krapte op de markt. In deze functies ga je klanten voorzien van hoogwaardige zorg zonder dat je een werkweek van 70 uur hebt als dokters. Diëtisten, voedingsdeskundigen en therapeuten zal veel vraag naar zijn nu consumenten overstappen op een gezondere levensstijl en alternatieven voor medicijnen.

Verlaat het kantoor:
De dagen van de typische kantoorbanen zijn een beetje geteld nu echte natuur liefhebbers manieren vinden om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu.
Als je het fijn vindt om buiten te werken, dan kan je aan de slag als geoloog om weerpatronen te voorspellen en oplossingen te vinden voor bronnen die aan het uitputten zijn. Ook kan je werken als boswachter waar je kantoor de “natuur” is. Of je wordt een tourgids bij mooie avonturen.

Werken in het buitenland:
Naast al bovengenoemde uitdagingen, is er nog 1 nieuwe trend waarneembaar de laatste jaren. Mensen willen de wereld zien, meer reizen, andere plekken leren kennen. De wereld is groot, er valt nog zo veel te zien. Daarom kiezen steeds meer jongeren voor werken in het buitenland. Je verdient geld, het is goed voor je CV, je ontmoet nieuwe mensen en hebt een leuk avontuur. Wat wil je nog meer.
Kijk eens voor vacatures op de pagina en wie weet zit er wat voor jou bij!

Nieuwe markten, nieuwe groeiende sectoren, consumenten voorkeuren die veranderen, milieu, nieuwe media, allemaal dragen ze bij aan de toekomstige carrières. Nu is het de perfecte tijd om eens bij jezelf na te gaan wat jou interesses zijn om een carrièrepad uit te stippelen dat bij jou past. Wil je in het buitenland werken? Kijk hier naar onze vacatures in het buitenland! Succes!

Meer informatie