Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

29 september 2018

5 Voordelen als je een multi-culturele achtergrond hebt.

Nieuwe mensen en culturen ontdekken doe je als je in het buitenland gaat werken. Mensen met een multi culturele achtergrond kom je natuurlijk overal tegen. Het kan op school zijn, in je straat, bij het sporten, en ook in je werk (buitenland). Een multi culturele achtergrond is niet iets om voor te schamen, sterker nog, het is een gift. Niet iedereen is zo gelukkig geweest om in contact te komen met andere culturen die anders zijn dan je eigen tijdens zijn jeugd of volwassen leven. Hoewel het internet veel heeft bijgestaan in het vergroten van kennis over buitenlandse culturen (als ook zelf werken in het buitenland), is het kijken naar een Indiaanse serie met Chinees eten op de schoot bepaald een verruiming van je multi culturele kennis. Maar echt leven in New Delhi, een sociaal netwerk daar opbouwen, nieuwe culturen ontdekken en hun voedsel uitproberen zal ongetwijfeld een leerzame ervaring zijn. Dat we meer kunnen leren dan via internet of televisie.

Vanwege je multi culturele achtergrond voel je je misschien niet helemaal bij een bepaalde groep mensen. Je zit er tussen in. Hoort er niet helemaal bij omdat je misschien ergens geboren bent. Als je in het buitenland gaat werken, zal je dit ongetwijfeld ervaren. Mensen nemen je op, maar soms niet voor de volle 100%. Maar dit is niet negatief, het geeft je de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende groepen mensen met andere achtergronden. En dat is juist zo mooi en leerzaam.

Hieronder 5 voordelen:

1 Aanpassingsvermogen
Een belangrijk voordeel is je aanpassingsvermogen. Je past je veel makkelijker en sneller aan. Welke mensen je ook ontmoet, waar je ook bent, je zult het altijd leuk vinden om iets nieuws te ontdekken.

2 Sociale vaardigheden
Een 2e voordeel zijn je sociale vaardigheden. Mensen met verschillende achtergronden hebben het in zich om makkelijker te socializen met verschillende mensen en staan eerder open voor nieuwe contacten. Iets wat je zeer zeker zult leren als je in het buitenland gaat werken.

3 Creativiteit
Verscheidenheid is de sleutel naar creativiteit. Het is volkomen duidelijk dat mensen met een diverse achtergrond een voordeel hebben. Je hebt inspiratie van meerdere culturen (mensen, ervaringen, normen / waardes). Dit heeft niet alleen invloed op je creativiteit, maar ook je beeld op idee├źn. Werken in het buitenland maakt je ook creatief, want je staat op eigen benen en moet het grotendeels zelf zien te redden omdat je familie / vrienden niet dichtbij zijn.

4 Empathie
Een volgend voordeel is dat iemand meer empathie heeft voor andere mensen. Ze zijn toleranter. En ze kunnen makkelijker andermans gedachten en gevoelens lezen.

5 Open persoon
Mensen met een multi culturele achtergrond zijn opener. Mensen die in contact zijn gekomen met andere mensen / culturen, die zijn over het algemeen toleranter en flexibeler.

Wil jij ook leren en genieten van andere mensen / culturen / achtergronden? Dan is werken in het buitenland iets voor jou. Check onze vacatures in het buitenland, waag de sprong en verbreed je horizon met een buitenlandervaring!

Meer informatie