Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

23 maart 2021

5 Tips voor kandidaten die naar een job beurs gaan.

Wil je werken in het buitenland? Een job beurs bezoeken is dan zeker een goed idee. Je maakt contact met recruiters en je kan direct concrete gesprekken aangaan over bepaalde vacatures / mogelijkheden. Zeker als je gaat werken in het buitenland, is het goed om eens kennis te maken en de tijd te nemen voor een goed gesprek zodat je alle details weet over het wonen en werken in het buitenland. Als je naar een job beurs gaat, dan is het belangrijk om een professionele indruk na te laten. Hieronder een aantal tips.

1. Dress to impress:
Eerste indrukken kan je maar 1 keer maken. Dus ga gepast gekleed en zorg daarnaast dat je er verzorgd uit ziet.

2. Positieve houding:
Niemand houdt van negatieve houdingen. Dus super belangrijk dat je positief over komt. Je bent toegankelijker als je lacht en een positieve body language hebt. Ga er naar toe met veel optimisme en vertrouwen. Als je wilt werken in het buitenland, dan wil een recruiter natuurlijk een goede indruk hebben, en ook het idee dat je positief in het leven staat en graag een avontuur aangaat.

3. Verzamel contacten:
Op een beurs ga je van stand tot stand, en van persoon tot persoon. Het gaat best snel en kan hectisch zijn. Probeer zo veel mogelijk contacten te verzamelen. Want ieder persoon op een beurs kan misschien wel een baan op leveren. Je zou ook eventueel de contacten kunnen bewaren van andere werkzoekenden. Je weet nooit waar het toe kan leiden.

4. CV’s
Neem natuurlijk een groot aantal kopieën mee van je CV. Geef bij iedere stand je CV af. Hoe meer CV’s je afgeeft, hoe meer kans je hebt om gecontacteerd te worden na de beurs.

5. Ben voorbereid:
Vaak op een job beurs hebben recruiters kort wat vragen of doen een klein interview. Bij uitstek de gelegenheid om te laten merken dat jij een top kandidaat bent. Wil je werken in het buitenland, verwacht dan ook zeer zeker vragen als waarom je wilt werken in het buitenland, hoe lang, en wat jij bijvoorbeeld als voordelen en nadelen ziet. Een kleine pitch maken helpt altijd.

Als je wilt werken in het buitenland zijn er een aantal job beurzen die je zou kunnen bezoeken. Met bovenstaande tips zal je een goede indruk maken. Ben je niet in de gelegenheid om naar een beurs te gaan, dan kan je natuurlijk ook contact met ons opnemen. Wij zullen je graag verder helpen aan een baan in het buitenland. Kijk hier alvast eens naar onze vacatures in het buitenland, en wil je meer weten dan ontvangen wij graag je CV: info@globaljobbing.com.
Werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie