Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

5 april 2021

Net afgestudeerd? 3 tips als je op zoek bent naar een baan.

Door het Corona virus is het er het laatste jaar niet makkelijker op geworden om een baan te vinden. Ook voor werken in het buitenland is het tegenwoordig uitdagender om een toffe job te vinden. Net afgestudeerden kandidaten hebben nog weinig of geen werkervaring en hebben het extra lastig in hun zoektocht naar een baan. Starters dienen alles uit de kast te halen om een baan te bemachtigen. Een sterk opgebouwd CV met goede ervaringen is van groot belang. Wat een goede ervaring zou kunnen zijn, is het werken in het buitenland. Maar daar blijft hetzelfde, vaak wordt om ervaring gevraagd. Hoe kan je het beste met deze situatie omgaan? Hieronder 3 tips.

1. School:
Veel scholen werken al samen met bedrijven en bieden ook hulp bij het solliciteren. Niet alleen in de schoolbanken, maar ook er na. Ze helpen je met het opstellen van een CV, je motivatie brief en kunnen in sommige gevallen een oefen interview met je afnemen. Ook worden er wel eens job beurzen of netwerk evenementen georganiseerd. Dus ook als je afgestudeerd bent, blijf in contact met je school.

2. Informatieve interviews:
Werken in het buitenland of je blijft lekker in Nederland / België, steeds vaker organiseren bedrijven informatieve interviews. Kennismaking gesprekken, om gewoon elkaar op een wat informelere manier te leren kennen. Dit gaat meestal op afstand, via telefoon of Skype. Op deze manier ben je actief aan het netwerken, en leer je veel verschillende bedrijven, sectoren en functies.

3. Werving en selectie bureau:
Of je nu in het buitenland wilt werken of niet, een werving en selectie bureau kan je altijd van dienst zijn. Hun adviezen, tips, het netwerk en de vacatures die ze hebben, zijn zeer zeker een waardevolle aanvulling in je zoektocht naar een baan. Soms hebben deze bureaus ook tijdelijke baantjes die niet altijd op websites van bedrijven worden gezet. Die zou je dus mislopen als je geen contact zou hebben met een agency.

Wil jij graag werken in het buitenland en kan je wel wat hulp gebruiken? Schakel dan Globaljobbing in! Wij helpen je graag verder om je droom te verwezenlijken.
Werken in het buitenland heeft voor jongeren zeer veel voordelen. Je hebt een avontuur en ontmoet veel nieuwe mensen. Je werkt in veel gevallen voor grote professionele en internationale organisaties. En daarnaast is ook goed voor je persoonlijke ontwikkeling. En niet te vergeten, je hebt een goede ervaring op je CV erbij. Als laatste: het is gewoon dikke fun.

Heb jij interesse voor te werken in het buitenland? Check dan hier onze vacatures. Of neem geheel vrijblijvend contact met ons op zodat we kunnen bespreken wat we voor jou kunnen betekenen. Je mag je CV ook sturen naar info@globaljobbing.com. Dan zullen wij zelf met jou contact opnemen.
Vergeet niet: Werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie