Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

9 maart 2021

Werken in het buitenland: zorg voor een netwerk.

Wil jij graag werken in het buitenland? Een baan vinden in het buitenland kan frustrerend en langdradig zijn, zeker als je niet echt een netwerk hebt. Daarom is netwerken erg belangrijk in het zoekproces. Zeker als je in het buitenland wilt werken. Werkgevers zullen iemand eerder aannemen uit zijn directe omgeving / netwerk dan een outsider. Voor net afgestudeerden die de banenmarkt opgaan en willen werken in het buitenland, hebben problemen met hun zoektocht vanwege het gebrek aan een netwerk. Hoe krijg jij je voet binnen de deur als je geen professionele contacten hebt? Hieronder een aantal tips die je helpen met het verbreden van je zakelijke netwerk.

1. Benader je eigen netwerk omgeving:
Als je wilt werken in het buitenland, benader dan eerst je eigen netwerk. Vrienden en familie kennen ook weer mensen en weten misschien wel een bedrijf die op zoek is naar nieuwe medewerkers. Maak ook gebruik van LinkedIn. Je kan hier in contact komen met recruiters of je kan een bericht maken en vertellen dat je op zoek bent naar een baan in het buitenland.

2. Job beurzen:
Zoek online waar job beurzen zijn en ga er op af. Hoe vaker je gaat, hoe groter je netwerk wordt, en hoe meer kans je hebt op het vinden van een leuke baan.

3. Vrijwilligerswerk:
Dit geldt niet zo zeer als je wilt werken in het buitenland, maar werkt wel prima als je in Nederland of Belgiƫ een netwerk wilt opbouwen. Doe vrijwilligerswerk. Bepaal eerst wat je passie is. Daarna zoek je organisaties die gespecialiseerd zijn op dat gebied. Vraag of ze op zoek zijn naar vrijwilligers. Het is een plus om dit op je CV te hebben, en je kan ook om een referentie vragen.

4. Ga bij groepen:
Het is altijd een goed idee om je aan te sluiten bij groepen. Als je net afgestudeerd bent, dan kan je je bij een alumni groep aansluiten. Heb je een hobby? Sluit je aan bij een groep die over je hobby gaat? Sport je graag? Ga bij een sportclub.

5. Schrijf je in bij een weving en selectie bureau:
En als laatste tip: schrijf je in bij een werving en selectie bureau. Wil je in dit geval graag werken in het buitenland, dan schrijf je in bij Globaljobbing. Je hebt direct toegang tot verschillende vacatures. Naast het aanbieden van vacatures in het buitenland, kunnen wij je ook helpen met de voorbereiding voor een interview of met je relocation (woning zoeken, bank rekening openen, verzekering, etc.).

Globaljobbing heeft verschillende banen in het buitenland, in verschillende steden. Ben jij op zoek naar een vacature in het buitenland? Dan ontvangen we graag je CV: info@globaljobbing.com.
Of kijk hier even naar onze vacatures in het buitenland. Weet dat wij niet alleen je netwerk kunnen vergroten, maar ook je buitenland avontuur kunnen waarmaken. Werken in het buitenland begint bij Gloaljobbing!

Meer informatie