Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

14 april 2020

Een 4 daagse werkweek?

Werken in het buitenland betekent: werken. Je gaat niet alleen voor het lekkere weer of andere culturen in het buitenland werken. Maar je gaat een nieuwe levensfase in waarin je zult ondergaan hoe het is om in het buitenland te werken. En dat doe je normaal gesproken 40 uur per week en 5 dagen per week. Maar langzaam komen er steeds meer geluiden om de werkweek in te korten naar 4 dagen per week. Microsoft in Japan heeft vorig jaar een proef van 1 maand gedaan waarbij werknemers 5 extra vakantiedagen mochten opnemen met gewone doorbetaling van het salaris. De productiviteit steeg er met 40%. In Nieuw Zeeland heeft een bedrijf dit ook geprobeerd en ook daar waren de mensen enthousiast en gemotiveerd. Momenteel maakt de Finse premier Sandra Marin plannen om over te stappen naar een 24 uurs werkweek. En in Zuid Spanje is een bedrijf recentelijk ook overgestapt naar een 4 daagse week.

Spanje:

Het bedrijf in Andalusiƫ bestaat al meer dan 26 jaar en hier hebben ze dus besloten om over te gaan naar een vierdaagse week van 36 uur en 28 uur in de zomermaanden. De achterliggende gedachte is om tegemoet te komen aan nieuwe trends en ontwikkelingen, het personeel zo goed mogelijk te belonen en tevreden maken, maar het helpt bijvoorbeeld ook als je nieuw personeel moet aannamen. Indien de arbeidsvoorwaarden en omstandigheden zeer interessant zijn, dan trek je sneller nieuw personeel aan en zijn de huidige werknemers loyaler en zullen minder snel vertrekken.

Voordelen:

Naast de 4 daagse week bied het bedrijf ook een zwembad aan waar je gedurende de week maar ook in het weekend van kan genieten met het gezin. Ook is er een gymzaal, een padel-baan en een game-zaal. Ook hier mag ten alle tijd gebruik van gemaakt worden. Moet wel heel gek zijn als je hier niet wilt gaan of blijven werken.

Meer balans in je leven:

Je ziet al, werken in het buitenland kan zo zijn voordelen hebben. Met 4 dagen heb je iedere week een lang weekend, sta je minder in de file, je hebt meer tijd voor sport, meer tijd voor je familie en kinderen. En je hoeft je weekenden niet zo vol te proppen in 2 dagen. Kortom: een aangenamer en relaxter leven heb je op deze manier.

Werken in het buitenland:

Helaas bij veel van onze klanten wordt nog steeds 5 dagen gewerkt. Maar wie weet wat deze initiatieven in het buitenland te weeg gaan brengen. Hou de vacatures in het buitenland goed in de gaten, en wie weet staan er binnenkort een paar bij waar iets minder gewerkt hoeft te worden en meer tijd is voor ontspanning en vrije tijd. Zou mooi zijn als je in het buitenland gaat werken, want dan heb je ook echt meer tijd om het land te gaan verkennen! Check hier onze vacatures of stuur je CV en telefoon nummer voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Meer informatie