Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

23 april 2020

Interview: hoe vertel je over je sterke vaardigheden

Als je in het buitenland gaat werken dan zal je in de meeste gevallen 1 of 2 interview gesprekken hebben. In die gesprekken kan je laten merken dat je gemotiveerd bent, enthousiast en dat jij de juiste kandidaat bent voor de job. Dus je moet je voorbereiden, zeker als je in het buitenland gaat werken. Een vraag die regelmatig de revue passeert is: Wat zijn je sterke vaardigheden? Maar hoe kan je hier nu het beste op reageren?

Voorbereiding:

Werken in het buitenland vergt een uitgebreide voorbereiding. Zeker omdat je naar een ander land gaat, andere culturen, een andere taal en je gaat bij een nieuw bedrijf werken. Dus je leest je natuurlijk goed in voordat je een interview hebt. Website bekijken, functie, vereisten, omgeving, land / stad, de bedrijfscultuur. En een aantal mogelijke interview vragen kan je alvast opschrijven. Op onze website staan overigens ook een aantal tips. De kans is reëel dat er tijdens het interview ook gevraagd wordt naar je sterke vaardigheden. En misschien ook wel een skill die je graag wilt verbeteren.

Benoem ze maar:

Hoe geef je een sterk antwoord op de vraag “Noem eens 3 sterke vaardigheden van je zelf”?
Je moet dan 3 dingen doen. Je maakt een lijstje met een aantal sterke vaardigheden. Je kan dit natuurlijk ook vragen aan familie en vrienden. Zij hebben vaak ook een goed beeld, en soms nieuwe perspectieven die jij niet ziet omdat je niet helemaal neutraal bent. Zodra je een aantal sterke punten hebt, ga je het functie profiel aandachtig doorlezen. Wat wordt er verwacht, wat ga je doen en welke vaardigheden zijn erg belangrijk voor de functie? Ideaal zou zijn als er een paar matches zijn. Dus dat jij bijvoorbeeld goede communicatieve vaardigheden hebt, je praat makkelijk, je kan dingen goed uitleggen. Als in het functie profiel staat dat je veel klantencontact hebt, dan is dat ideaal. Nu moet je het nog uitleggen aan de recruiter. Dit doe je het beste met een voorbeeld, een praktijk voorbeeld uit het verleden. Een mogelijkheid is om dit te doen met de STAR methode (Situatie, Taak, Actie en Resultaat). Je omschrijft een situatie die je eerder in je werk (kan ook een prive situatie zijn, als het een heel goed voorbeeld is), je schets wat jouw rol was in deze, vervolgens wat je ondernomen hebt en hoe het is afgelopen (resultaat).

Een interview gesprek is voorbereiden, net als het hele werken in het buitenland op zich. Wij proberen je altijd zo optimaal mogelijk te helpen gedurende het gehele proces. Van het informeren, voorbereiden voor een interview, tips, de eerste stappen in het buitenland, begeleiding. Alles wat komt kijken bij als je in het buitenland gaat werken. Meer weten? Bekijk hier onze vacatures of stuur je CV en telefoon nummer en we praten je graag bij.

Meer informatie