Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

18 februari 2020

Werken in het buitenland: Tips om een promotie te maken

Werken in het buitenland geeft veel mogelijkheden om te groeien, te ontwikkelen en om aan je CV te werken. Veel bedrijven in het buitenland zijn vaak grote internationale bedrijven. Waarbij gewerkt wordt met verschillende teams, talen en klanten. Zeker als je langer dan 1 jaar in het buitenland gaat werken zijn er serieuze doorgroeimogelijkheden. Maar je moet het natuurlijk wel zelf afdwingen. Hieronder 4 tips die je helpen om een promotie te maken.

1 Laat je ondernemende geest zien
Ben een kleine ondernemer binnen de organisatie. Neem het heft in handen en probeer je prestaties iedere keer weer ter verbeteren. Wacht niet tot je feedback krijgt van je baas, maar neem zelf het initiatief. Evalueer je eigen prestaties en vergelijk ze met collega’s en soortgelijke functies.

2 Teamplayer
Zeker als je in het buitenland gaat werken is dit belangrijk. Als teamplayer heb je focus op wat het beste is voor het team en het bedrijf in zijn algeheel. Bouw goede relaties op met iedereen in je team en heb altijd de team spirit.

3 Target
Werk zowel aan je team targets als ook aan je persoonlijke targets. Het is belangrijk om hier een balans in te vinden. Ben ook op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen en buiten je bedrijf.

4 Laat het merken
De eerste stap is het tonen van interesse in een hogere functie en aangeven dat je in aanmerking wilt komen om deel te nemen aan het sollicitatie proces. Heb vertrouwen en communiceer dit aan de aangewezen persoon in het bedrijf. Maar ben zeker dat je kunt aantonen dat je de geschikte kandidaat bent voor die functie. Dan komt niet alleen het verhaal van de ervaring terug, maar ook het teamplayer zijn en goede targets realiseren.

Wil jij in het buitenland werken en ook carrière maken? Begin dan vandaag aan een nieuw avontuur in je leven. Check hier onze vacatures en wie weet kan jij binnenkort je CV een boost gaan geven met een buitenland avontuur.

Meer informatie