Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

7 februari 2020

5 Redenen waarom een goede lunch belangrijk is

Het maakt niet uit of je in het buitenland gaat werken of dat je in Nederland of België werkt, we hebben voedsel nodig. Sommige bedrijven (zeker als je in het buitenland gaat werken) hebben vaak kantines waar je tegen gereduceerde tarieven (soms gratis) je lunch kan kopen, en elders is het nog gebruikelijk om gewoon je broodtrommel mee te nemen. Maar waarom is de lunch zo belangrijk om te doen en wat zijn de voordelen?

1 De hersenen houden van voedsel
Eten kan heerlijk zijn, het kan een ervaring zijn. Het kan vet zijn maar puntje bij paaltje het is een bron van energie. De hersenen hebben het nodig om goed te kunnen functioneren. Met het juiste dieet kan het je een extra boost geven waarmee je het einde van de dag haalt. Sommige dingen zijn extra goed voor je hersenen: Vis, blauwe bessen, donkere chocolade.

2 Beweeg je spieren
Bij veel van de huidige jobs zit je vaak achter een desk. Ook als je in het buitenland gaat werken kan het goed zijn dat je een kantoorbaan gaat doen. De hele zitten is niet bijzonder goed voor je lichaam, dus waarom ga je niet even weg om een rondje te lopen of je spieren te rekken.

3 Verbetering van je concentratie
Geef je lichaam tijd om te relaxen. Een break van 15 – 20 minuten heeft aantoonbaar bewezen dat het je concentratie en je cognitieve skills verbetert. Zeker in de creatieve sector is een break belangrijk. Ga naar buiten aan laat je inspireren.

4 Geen honger, neem een power nap
Mocht je stevig ontbeten hebben en nog geen honger hebben, dan is een kleine snack vaak al voldoende om weer meer energie te krijgen. Je hebt benzine nodig. Ook een goed idee is het doen van een power nap, even 15 – 20 minuten liggen vergroot je productiviteit.

5 Sport
Soms is het fijn om je stress van je af te sporten. Binnen 30 minuten is je batterij weer opgeladen en kan je er weer helemaal tegen aan. Als je in het buitenland wilt werken zul je merken dat er al best een aantal bedrijven zijn met een kleine gymzaal waar je kan gaan sporten en douchen. Sport geeft je een happy gevoel en geeft je veel energie.

We zijn mensen en hebben van tijd tot tijd een break nodig. Neem die lunch, loop door de regen, neem rust of ren een rondje en laad die batterij. Het betaalt zich terug. De beste manier om productief te zijn is om goed voor jezelf te zorgen.

Wil jij in het buitenland werken? Bekijken dan hier ons vacature aanbod en wie weet eet jij binnenkort een broodje gezond tijdens je lunch in Barcelona of Praag.

Meer informatie