Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

21 mei 2021

Werken in het buitenland: op zoek naar je droombaan.

Ben je net afgestudeerd en wil je werken in het buitenland? Wellicht dat je aan het denken bent wat voor baan ideaal zou zijn voor jou. En de locatie zal natuurlijk ook een rol spelen. Want werken in het buitenland betekent dat je vaak voor 1 jaar of langer in een totaal nieuwe omgeving zult gaan wonen en werken. Dus dan is het prettig als die omgeving leuk is.

Hoe dan ook, het is absoluut noodzakelijk om goed in kaart te hebben wat voor soort baan je zoekt. Sommige mensen hebben moeite met te bepalen wat hun ideale baan is. Sterker nog, de helft van de werknemers is niet blij met zijn huidige job. Het leven is veel te kort om werk te doen wat je niet leuk vindt. Daarom is werken in het buitenland zo tof. Je ervaart veel nieuwe dingen en je leeft veel intenser met al die nieuwe belevenissen. Maar de baan moet ook kloppen, anders gaat het vervelen.
Hieronder een paar tips die je helpen bij het vinden van je droombaan.

 1. Focus op je sterke punten:
  Als je niet zeker weet wat je wilt doen, focus je dan op je sterke punten. Waar ben je goed in? Ben je misschien goed met cijfers? Dan is een baan in administratie of iets financieels voor je weg gelegd. Ben je avontuurlijk en hou je van reizen? Dan is werken in het buitenland misschien iets voor jou. Help je graag mensen? Customer service. Of vindt je het leuk om met targets te werken, dan is sales wat voor jou. Denk dus na wat je sterke punten zijn en in welke functie dit het best tot zijn recht komt.
 2. Vindt je passie:
  Weet je niet zeker wat je sterke punten zijn? Kijk dan wat je passie is. Waar krijg je energie van. Iedereen heeft passies en hobby’s waar ze van genieten. Wanneer je weet wat je passie is, probeer dan een baan te vinden die bij je passie past. Werken in het buitenland kan ook een passie zijn, de wereld verkennen, iets ondernemends doen en van je vrijheid genieten.
 3. Werk omgeving:
  Wat is voor jou de ideale werk omgeving? Voor de 1 kan dat in een magazijn of fabriek zijn, of ben je meer op zoek naar een kantoor baan. Of in de sales en veel onderweg zijn. Wil je voor een groot bedrijf werken, of een kleiner bedrijf. Een internationaal bedrijf met een hele Multi culturele bedrijfscultuur, of wat meer lokaal? Als je wilt werken in het buitenland, in welk land of stad zou je het liefst willen werken. Zet de dingen op een rijtje zodat je daarna gerichter kan zoeken.
 4. Schrijf je in bij een werving en selectie bureau:
  En als laatste zou jij je ook kunnen inschrijven bij een werving en selectie bureau, zoals Globaljobbing bijvoorbeeld. Het is onze job om jou te verbinden met een baan in het buitenland waar je van houdt.
  Doormiddel van diepgaande gesprekken achterhalen wij wat je wensen, ambities en verwachtingen zijn. En daar proberen we dan een leuke baan in het buiteland aan te koppelen.

Wellicht is het woord “droombaan” een groot woord. Dromen doe je in je slaap en alles heeft voordelen en nadelen. Maar iedereen zou zijn passie achterna moeten gaan. Helaas zijn er nog heel veel mensen die met tegenzin naar hun werk gaan. Of die werken voor bedrijven waar ze niet in geloven. Of producten verkopen die ze zelf nooit zouden willen hebben. Veel mensen werken voor 1 ding: hun salaris. En veel mensen zijn te bang om een switch te maken en van baan te veranderen. Een sprong in het diepe. Helemaal opnieuw beginnen geeft uitdaging, zorgt dat je alert bent, geeft weer gezonde spanning terug in je leven en uiteindelijk zal het meer voldoening geven. Maar je moet er wel voor gaan. En dat is hetzelfde als je in het buitenland gaat werken: het is even wennen en aanpakken, maar je krijgt er enorm veel voor terug.

Wil jij in het buitenland werken? Check dan hier onze vacatures of stuur je CV naar info@globaljobbing.com. Wij bespreken graag met jou of wij je een droombaan in het buitenland kunnen aanbieden en wat de mogelijkheden zijn.
Werken in het buitenland begint nog altijd bij Globaljobbing! Al 13 jaar.

Meer informatie