Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

3 juni 2021

Juist wel solliciteren tijdens de zomer!

Veel job zoekers hebben het idee dat ze beter tot de herfst kunnen wachten met hun zoektocht naar een baan. Dit geldt ook voor mensen die in het buitenland willen werken. Want veel mensen denken dat de zomer een slechte tijd is om te solliciteren. Veel bedrijven werken met een halve bezetting en er zijn zelfs bedrijven die bijvoorbeeld tijdens de grote zomervakantie een aantal weken dicht gaan.
Door het vakantiegevoel tijdens de zomer (en vakantieplannen), zijn veel mensen niet gemotiveerd om solliciteren omdat ze denken dat het pure verspilling van hun tijd is.

Maar het tegendeel is waar. Veel bedrijven draaien gewoon door en nemen ook tijdens de zomermaanden nieuwe mensen aan. Alhoewel het misschien iets lastiger is om interviews in te plannen, zijn er toch voldoende voordelen om je zoektocht naar een baan in de zomer te beginnen.
Zeker als je in het buitenland wilt werken. Je kan misschien gaan werken in Lissabon, Porto, Barcelona of Athene? Dus je hebt meteen een vakantie gevoel en het lekkere klimaat als je juist dan gaat beginnen met het werken in het buitenland.

Omdat veel mensen op vakantie gaan, komen er meer tijdelijke banen vrij. En die tijdelijke banen zouden later wel eens omgezet kunnen worden in een vaste baan.

Maar omdat veel mensen juist het solliciteren uitstellen tot september bijvoorbeeld, zijn er minder mensen actief op zoek naar een baan en heb je dus ook minder concurrentie.

Daarnaast is de zomer een uitgelegen mogelijkheid om je netwerk uit te breiden. Dit komt omdat veel mensen meer tijd nemen voor social events. Dus doe er je voordeel mee. Ga naar netwerk events, conferenties of het buurtfeest. Waar je geen gebrek aan hebt als je gaat werken in het buitenland, is het opbouwen van een sociaal leven. Er wordt vaak veel sociaals georganiseerd door je werkgever en collega’s in het buitenland, zodat je nooit stil hoeft te zitten of je te vervelen.
Dus ondanks dat het sollicitatie proces misschien iets lastiger is of iets langer duurt, is het zeker de moeite waard om te solliciteren tijdens de zomer. Misschien iets meer vakantiegevoel, maar meer blijdschap als je een nieuwe baan hebt.

Wil jij graag in het buitenland werken? Misschien al in juni / augustus of september beginnen? Afreizen naar een mooie bestemming en daar een nieuw avontuur aangaan? Wij hebben ook voor deze zomer weer volop buitenlandse mogelijkheden. Check hier onze vacatures voor in het buitenland of stuur je CV naar info@globaljobbing.com.
Weet: werken in het buitenland begint bij Globaljobbing. Al 14 jaar inmiddels..)

Meer informatie