Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

30 november 2018

Salaris is de helft van het totale pakket.

Je wilt gaan werken in het buitenland, hebt interviews gedaan en nu is hij binnen: het job offer! Je hebt zojuist een belletje gehad van je recruiter van je droombedrijf. Al het onderzoek, voorbereiden en interviews werpen zijn vruchten af. Maar voordat je tekent op de gestippelde lijn, vraag jezelf af wat het totale aanbod feitelijk inhoudt?

Basis salaris:
Of je nu in het buitenland gaat werken, of gewoon in Nederland of België, de meest voorkomende compensatie is het basis salaris. Dit is het vaste bedrag wat je ontvangt voor het werk dat je hebt gedaan. Het fijne is, het is voorstelbaar. Iedere maand hetzelfde bedrag (afhankelijk van de belastingen) op je bankrekening. Als je kijkt naar het basis salaris, let dan op de volgende punten:
– Is het een jaarlijks salaris of een uur tarief?
– Wordt overwerken betaald?
– Hoeveel betalingen zijn er? Sommige bedrijven betalen maandelijks, twee keer per maand of wekelijks).
– Is er groei mogelijk van het basis salaris?
– Als je in het buitenland gaat werken, met welke belastingtarieven heb je dan te maken?

Bonus:
Sommige functies hebben bonussen bovenop het salaris. Ook een aantal vacatures in het buitenland werken met targets. Er zijn een aantal manieren:
– Prestatie bonus: je wordt beloond bij het behalen van bepaalde bedrijfsdoelstellingen en / of persoonlijke doelstellingen. Dit kan een vast bedrag zijn of een percentage. Vraag of er een maximum zet aan een prestatie bonus.
– Teken bonus: een bonus die je krijgt als je het contract tekent. Dit kan zijn omdat je bij je vorige baan een bonus misloopt. Of omdat ze je echt willen hebben en daarvoor bereid zijn meer te betalen. Let wel op, er zitten vaak voorwaarden aan vast.
– Relocation bonus: dit komt wel eens voor als je in het buitenland gaat werken. Het kan een vast bedrag zijn. Maar ook bijvoorbeeld een vliegticket of 2 weken in een hotel. Ook hier zitten voorwaarden aan verbonden mocht je zelf weg gaan binnen een bepaalde periode.
Naast een bonus heb je ook vaak een stukje relocation begeleiding bij als je in het buitenland gaat werken, dus dan is het handig dat ze je helpen met praktische zaken (woning regelen, bank, verzekering, belasting, etc).

Andere mogelijke benefits:
– ziektekosten verzekering, als je in het buitenland gaat werken sluit je vaak een verzekering af in         dat land
– vakantie dagen
– zwangerschapsverlof
– kinderopvang
– pensioen
– gym, maaltijd vouchers, bioscoopbonnen

Wat nog meer?
Veel is al doorgenomen, maar er is nog meer. Als je een slimme keuze wilt maken dan moet je ook letten op andere beloningen dan alleen de financiële. Hier zijn er een paar:
– Mogelijkheid om vanuit thuis te werken
– Training mogelijkheden
– Carrière pad
– Bedrijfscultuur

Wat je uiteindelijk wilt is dat je met plezier kunt werken. Waarin je een bijdrage kunt leveren, je kan leren en groeien, samenwerken met leuke mensen met producten / diensten die je aanspreken en waarbij je jezelf kunt zijn. Zeker in het buitenland werken kan veel bijkomende voordelen geven (nieuwe mensen, culturen, landen, omgeving etc)

Indien je op zoek bent naar vacatures in het buitenland, dan heb je nog een aantal andere voordelen die je erbij krijgt zoals:

  • Avontuur / reizen, de wereld verkennen
  • Nieuwe mensen, culturen ontmoeten
  • Talen leren
  • Op eigen benen in het buitenland staan
  • Carrière mogelijkheden vergroten

Lijkt het je iets, check onze vacatures in het buitenland en wie weet zit jij binnenkort aan de onderhandelingstafel!

Meer informatie