Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

6 september 2017

Op en neer vliegen goedkoper dan wonen in Londen

Werken in Londen, een droom voor velen. De mooie ambitieuze stad met volop mogelijkheden. Het is echter ook een van de duurste steden in Europa om in te wonen. Een huurprijs van 2300 pond voor een 1-kamer appartement in Noord Londen is heel normaal. Dus als je op zoek bent naar vacatures in het buitenland en Londen je favoriet, kijk niet alleen naar de baan / salaris, maar ook naar vaste kosten als woning.

Studeren in Londen en wonen in Praag

Steeds meer buitenlandse studenten en werknemers gaan creatieve wegen zoeken om hier mee om te gaan. Zo vliegt Piotr (22) uit Praag elke dag op en neer naar Londen om een studie aldaar te volgen. ‘Het is te duur voor mij om een appartement te huren vlakbij de Universiteit, dus op deze manier kan ik toch betaalbaar studeren’. De kosten voor studeren in Londen zijn dermate hoog dat studenten, maar ook werkenden, naar andere oplossingen gaan zoeken om het toch mogelijk te maken in Londen aan de bak te kunnen.

Vaste verbinding Madrid – Londen

Ook is er het voorbeeld van de 28-jarige Duitser Markus. Hij wordt ongeveer 2 tot maximaal 3 keer per week verwacht op het hoofdkantoor in Londen, en de rest van zijn werktijd kan hij zelf flexibel indelen en vanachter zijn laptop uitvoeren. Dit doet hij in Madrid! Hij pendelt dus op en neer tussen Madrid en Londen. Hij stelt dat het goedkoper is om in Spanje een appartement te huren en 2 keer per week op en neer te vliegen naar Londen, dan om een een-kamer appartement in Londen te huren (> 2000 euro per maand, afhankelijk van de locatie). Uiteraard vliegt hij wel met een van de low-cost vliegtuigmaatschappijen.  ‘Het nadeel is echter wel dat ik veel onderweg ben, en dat het al met al ook best een gedoe is, maar ik heb het er graag voor over. Ik geniet van de Spaanse zon en voel me echt een Europese burger’ vertelt de jonge Duitser.

Niet veel mensen zullen het op en neer vliegen ervoor over hebben om te kunnen werken of studeren in Londen. Gelukkig zijn er ook nog genoeg steden waar het heel betaalbaar is om je te vestigen, zoals Praag, Barcelona en Johannesburg. Voor vacatures in deze steden kijk eens op onze vacaturebank. Waar een wil is, is een weg! Kies gewoon de stad of de baan die het beste bij je past en je zult betaalbaar een rijke ervaring opdoen.

Meer informatie