Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

21 juli 2017

Meer succes? Ontkoppel voor het slapen gaan.

Als je in het buitenland gaat werken dan komen er zeker de eerste weken veel dingen op je af. Je komt in een nieuwe stad (land) die je moet leren kennen. Je moet een woning zoeken en bijvoorbeeld een bankrekening openen of een verzekering afsluiten. En je gaat naar je nieuwe bedrijf, krijgt training en leert nieuwe mensen kennen. Kortom: druk, druk en druk. Al deze inspanningen kosten veel energie, dus is het belangrijk dat je fit, scherp en sterk bent. En daarom is een goede nachtrust belangrijk.

Ontkoppel:

Als je er zeker van wilt zijn dat je morgen een productieve dag tegemoet gaat, dan is het van levensbelang dat je echt ‘ontkoppelt’ voordat je gaat slapen. Bewust ruimte maken voor ontspanning, en niet-stressvolle dingen als routine voor je naar bed gaat. Een goede nachtrust bevordert je mentale en psychische welzijn, wat weer invloed heeft op je productiviteit. En je welzijn. Maar hoe doe je dit? Hier volgen een aantal tips die je kunnen helpen.

Wat te doen?

  • Lees een boek alvorens je gaat slapen. Of de krant of vakliteratuur die je aanspreekt. Het maakt eigenlijk  niet zoveel uit wat je leest, het gaat er meer om dat je iets leest wat je leuk vindt. Lezen inspireert en ontspant tegelijkertijd!
  • Ben je een piekeraar in bed? Dan is een to-do-lijstje maken de oplossing.  Schrijf de dingen die nog moeten gebeuren van je af. Door het lijstje weet je ook zeker dat je de dingen niet gaat vergeten¸ en dat draagt bij aan rust in je hoofd.
  • Zorg ervoor dat je niet de hele dag in je hoofd bezig bent, maar bewust tijd vrij maakt voor je geliefden. Knoop een gesprek aan met je partner, speel een spel met je kinderen of ga bij je moeder langs voor een kop thee. Je geliefd en verbonden voelen, en samen de dag afsluiten.
  • Neem de dag nog eens rustig door en schrijf eventueel de twee dingen op waar je het meest dankbaar voor bent. Je stimuleert hierdoor positief denken en bent je bewust van de momenten uit een dag.
  • Mediteren, vlak voor het slapengaan of bij het ontwaken, is een hulpmiddel om volledig tot rust te komen. Erg belangrijk om stress van je af te laten glijden of om een dag vol energie te kunnen beginnen.
  • Erken het belang van een goede nachtrust, en ga op tijd slapen. Hoe leuk het ook is om nog een extra aflevering op Netflix te kijken, dit zorgt er vaak voor dat je de dag erna niet echt uitgerust bent.
  • Probeer zoveel mogelijk de avond door te brengen zonder online te zijn. Zo komen er ook geen (werkgerelateerde) emails voorbij die je toch nog even snel wilt beantwoorden of die je stress kunnen bezorgen. Dit kan allemaal morgen weer.

Kortom, probeer in de ontspan modus te komen en te genieten van het laatste deel van de dag. Een goede nachtrust is cruciaal om de dag erna weer te kunnen presteren en met tegenslagen om te gaan. Wellicht ga je zelfs positiever in het leven staan! Succes gegarandeerd!

Meer informatie