Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

10 december 2019

Hoe bouw je een nieuw sociaal leven op in het buitenland?

Als je in het buitenland gaat werken dan laat je Nederland / België even een tijdje achter je. Het leven daar gaat ook zonder jou gewoon door. Dus je zult ook nog wel contact onderhouden met het thuisfront. Aan de andere kant ga jij een heel nieuw avontuur tegemoet. In eerste instantie: jij alleen.
Je gaat je horizon verbreden, leven en beleven, een andere cultuur ontmoeten, misschien een andere taal leren en zeer zeker ook nieuwe mensen ontmoeten. Maar hoe bouw je nu een nieuw sociaal netwerk op als je in het buitenland gaat werken? Hieronder een aantal tips.

Werk:
Globaljobbing werkt met veel bedrijven samen waar al meer Nederlanders en Belgen werken. Vaak werken er ook mensen uit veel verschillende Europese landen. Dus je komt in een omgeving terecht met: Veel Nederlanders / Belgen, mensen uit heel Europa, de meesten zijn nog vrij jong, en bijna iedereen komt alleen aan en staat dus vaak meer open voor het ontmoeten van nieuwe mensen. Want uiteindelijk zit iedereen in het zelfde schuitje: Je gaat naar een nieuw land om een nieuw leven op te bouwen. En die mensen trekken automatisch makkelijk naar elkaar toe. Dus op je werk zal je al in veel gevallen heel veel nieuwe mensen ontmoeten.

Online:
Mocht je je toch nog eenzaam voelen, dan zijn er natuurlijk verschillende mogelijkheden om in contact te komen met nieuwe mensen als je in het buitenland werkt. Om te beginnen online. Er zijn op Facebook, Instagram en platforms als Meet Up heel veel verschillende groepen waar jij je bij kunt aansluiten. Er worden vaak activiteiten georganiseerd waarbij je nieuwe mensen ontmoet, maar tegelijkertijd ook de stad en de cultuur beter leert kennen.

Wijk:
Ook in de wijk waar je woont zijn vaak veel dingen te doen. Feestjes, festivals, culinair, lokale buurt bijeenkomsten, buurtgroepen, etc. Allemaal dingen waar je naar toe kan gaan om nieuwe mensen te ontmoeten. Ook je aansluiten bij een sportschool of sportclub geeft weer nieuwe mogelijkheden.
Of zoek het dichterbij: je buren! Maak een praatje, klop eens aan. Lokale mensen zijn vaak ook wel nieuwsgierig en geïnteresseerd wie hun nieuwe buren zijn.

Veel vriendschappen worden gesloten in het buitenland. Dit komt vaak toch omdat je het gevoel hebt er alleen voor te staan. Daardoor ben je meer open, flexibel en sociaal om hierin te investeren. Je doet meer moeite dan je zou doen in Nederland / België. Daarnaast kom je vaak veel mensen tegen die ook alleen naar het buitenland gaan om te werken, die voelen zich het zelfde als jij en die doen ook weer meer hun best om een sociaal leven op te bouwen.

Heb jij ook interesse om in het buitenland te gaan werken, kijk dan hier naar onze vacatures en wie weet ga jij binnenkort om een pak suiker vragen bij je nieuwe buren in het buitenland..)

Meer informatie