Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

25 januari 2023

Geen plezier meer in je werk: Wat nu?

Ben jij iemand die voor de wekker al helemaal happy wakker wordt en springlevend klaar is voor een nieuwe dag? Of ben jij iemand die 3x blijft snoozen en niet kan opstaan omdat weer een vervelende werkdag is aangebroken? Heb jij zondagavond enorm zin in de maandag? Of ben jij zo ontzettend blij dat het vrijdagmiddag is en dat het weekend bijna begint? Kortom: ben jij wel of niet blij met het werk wat je doet?

Het is wintertijd en de dagen zijn korter. Als je in de ochtend de deur uit gaat is het donker en koud. En als het tegen zit dan is het ook weer donker (en nog steeds koud) als je in de avond weer naar huis gaat. Maar dit is geen enkel probleem voor jou, want je houdt van je werk. Dus helemaal top. Ga vooral zo door! Ben je het tegenovergestelde en denk je BAHHH…. Weer een werkdag. Weer dat vervelende werk. Weer die vervelende collega’s. Lees dan snel verder wat je moet doen.

Werk niet leuk? Simpele oplossingen:
Als jij je werk echt niet leuk vindt, dan kan je natuurlijk denken aan kleine en simpele korte termijn oplossingen. Bijvoorbeeld een paar dagen vrij nemen, een dagje naar de sauna, het hele weekend in je bed liggen, meer sporten of een fijne boswandeling maken. Leuke en goede ideeën die zeker zullen helpen. Maar wel van tijdelijke aard. Dus als je merkt dat jij je bed niet meer uitkomt, dan wordt het tijd om het roer eens helemaal om te gooien.

Werk niet leuk? Iets totaals anders gaan doen:
Het roer omgooien kan bijvoorbeeld door te gaan werken in het buitenland. Je komt dan in een hele nieuwe omgeving terecht en ontmoet veel nieuwe mensen. Je bouwt als het ware een heel nieuw sociaal leven op. Dus werken in het buitenland is zeker een goede oplossing want het geeft heel veel nieuwe energie en je verbreed ook echt je horizon. Maar je kan ook gewoon een gesprek aangaan met je baas en vragen naar andere mogelijkheden binnen het bedrijf. Of je kijkt verder en gaat solliciteren naar een nieuwe job, ook dat is weer een hele nieuwe ervaring.

Zorg dat je aantrekkelijk bent:
De wereld verandert en de arbeidsmarkt ook. Om het roer goed om te kunnen gooien is het belangrijk dat je inzetbaar blijft. Dat je aantrekkelijk blijft voor werkgevers. Hoe aantrekkelijker jij bent, des te meer valt er te kiezen.
Aantrekkelijk blijven heeft 2 kanten:
1. Weet waar je goed in bent, werk hard en bereik doelen, blijf je ontwikkelen en zorg dat werkgevers je interessant vinden.
2. Maar zorg er ook voor dat je plezier hebt in je werk. Dat je veel energie krijgt van je werk en dat je ook inzetbaar blijft (dus geen burn-out of zoiets dergelijks).

Je carrierepad:
Dus eerst zorg je er voor dat je aantrekkelijk bent voor werkgevers. Daarna ga je goed nadenken over je carrièrepad. Waar moet je dan aan denken?
1. Focus op je carriere en niet op 1 job. Zorg er voor dat je inzetbaar blijft en dat wat jij wilt in de toekomst ook matcht met wat bedrijven vragen.
2. Zorg voor een duidelijk beeld van wie je bent, wat je kunt, waar je plezier vandaan haalt, waar je energie van krijgt en waar collega’s je voor waarderen.
3. Blijf jezelf ontwikkelen. Ga uitdagingen aan. Verbreed je horizon. Ga bijvoorbeeld een jaartje werken in het buitenland. Doe nieuwe vaardigheden op en ontdek je talent.
4. Kijk niet alleen naar het werk maar kijk ook naar de omgeving. Het bedrijf, de werkplek, de werksfeer, hoe gaan collega’s met elkaar om en past een bepaalde visie van een bedrijf bij jouw waarden? Voor werken in het buitenland kunnen we zeggen dat het vaak jonge en internationale omgevingen zijn, zeer multi cultureel, hardwerkend, maar ook genieten van het leven.

Werken in het buitenland?
Wil jij misschien ook het roer helemaal omgooien? Zie jij werken in het buitenland wel zitten. Neem dan hier een kijkje bij onze vacatures of stuur je CV naar info@globaljobbing.com. Want van werken in het buitenland werk je niet alleen aan je inzetbaarheid, maar het geeft je ook enorm veel nieuwe energie. Dus ga er voor!

Meer informatie