Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

24 december 2019

Afgestudeerd, en wat gaan we nu doen?

Studeren is hard werken, leren en genieten. Veel mensen denken met plezier terug aan hun studententijd. De tijd waarin heel veel mocht, en nog niet zo heel veel moest. De overstap van mogen naar moeten is voor veel velen een grote stap. Na je studie wordt je vaak een stuk volwassener en moet je je eigen boontjes gaan doppen. Lang leven de lol is er dan wel een beetje van af. Maar wat ga je nu doen als je het diploma in je zak hebt zitten?

Plannen worden tijdens de studie al gemaakt. Heb je zo hard gestudeerd dat je er even tussen uit wilt? Even helemaal weg. Dan kan je bijvoorbeeld een tijdje gaan backpacken in het buitenland. Een mooi avontuur, maar wel een beetje prijzig. Dat zelfde geldt voor vrijwilligers werk doen in het buitenland. Je kan naar mooie landen in Afrika, Azië of Zuid Amerika, maar ook hier betaal je vaak best veel voor. Als je internationaal georiënteerd bent en je wilt geld verdienen en aan je CV werken dan kan je ook gaan werken in het buitenland. En dan zit je heel toevallig hier op het goede adres. Wij helpen je graag bij dit hele proces, van kennismaken, informatie uitwisselen, voorbereiden voor een interview tot aan de eerste stappen in het buitenland. En verder als dat nodig blijkt te zijn.
Maar belangrijk is dat werken in het buitenland niet zo moeilijk hoeft te zijn. Door goede begeleiding verlopen de eerste weken vrijwel altijd erg voorspoedig. Je wordt zowel door Globaljobbing als door het bedrijf in het buitenland geholpen met praktische zaken als een woning, bank rekening openen, verzekerd zijn en dergelijke. Ook training is verzorgt.. Maar ik dwaal af.

Naast werken in het buitenland kan je natuurlijk ook gewoon in Nederland of België blijven. Iets minder uitdaging en avontuur, maar er valt genoeg te beleven en te doen. Ga je meteen op zoek naar je droombaan bij je droombedrijf? Dan moet je wel een beetje geluk hebben, want deze banen liggen niet altijd voor het oprapen. Soms is het beter om de lat iets lager te leggen, lekker aan de slag te gaan, en al doende meer te weten komen over het arbeidersleven. Want in je eigenlijke functie leer en zie je het meest, en kom je er ook achter of je op de goede plek zit.

Een andere vraag is of je wel full time wilt gaan werken? Misschien wil je beginnen als freelancer / ZZP-er. Of aan een aantal projecten te werken. Of wil je beginnen met 32 uur werken, zodat je daarnaast tijd hebt om een cursus te volgen.

Waar je ook rekening mee moet houden is dat je ook nog moet wennen aan het nieuwe leven.
Als je 40 uur gaat werken dan is dat toch even anders dan 16 lesuren op school. Daarnaast heb je meer verantwoordelijkheden en taken naar de mensen toe. Ook moet je wennen aan computer systemen, bedrijfscultuur, processen en omgang met collega’s. En er wordt verwacht dat je met resultaten komt. Maar als je in de juiste functie zit, dan is dat alleen maar leuk om daar hard aan te werken.

In het buitenland werken of in Nederland / België werken, belangrijk is dat je het naar de zin hebt en dat je jezelf een stukje kan ontwikkelen op een gepaste manier. Misschien de lat niet te hoog leggen, op een verantwoorde manier groeien, maar bovenal met een glimlach naar je werk gaan. En als dat niet is, dan ben je zelf verantwoordelijk om dat te veranderen.

Veel succes afstudeerder! En heb je interesse voor een job in het buitenland, dan check hier even onze vacatures of stuur je CV naar jeroen@globaljobbing.com.

Meer informatie