Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

5 juli 2020

5 Tips voor de ideale Dankjewel email na een interview

Je wilt in het buitenland gaan werken en je hebt zojuist het laatste interview gehad. Het was een positief interview en je gevoel zegt dat het goed zit. Maar je gevoel zegt niet alles, dus je bent nog niet 100% zeker of jouw werken in het buitenland avontuur kan gaan beginnen. Dus nu is het moment aangebroken om de perfecte Dankjewel email te schrijven.

Een Dankjewel bericht stuur je altijd. Ook al heb je besloten om niet door te gaan met het proces, toch stuur je een net en professioneel berichtje. Doe je het niet, dan sluit jij jezelf buiten de andere overgebleven kandidaten. Sommige recruiters zien het als een teken dat je niet echt geïnteresseerd bent in de job als je niks stuurt, of nog erger: ze vinden het brutaal.
Netjes met mensen omgaan zegt iets over de persoon en de manier van zijn / haar werken.

Ook als je in het buitenland wilt werken maak je een net berichtje. Want veel interviews zijn op afstand, via telefoon of Skype. Face to face contact waarbij je een overweldigende indruk kan achterlaten, is niet mogelijk. Daarom: stuur een berichtje. Hieronder 5 tips voor het maken van een Dankjewel berichtje.

1. Timing
Stuur het berichtje 2-3 uur na het interview. Het laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent en dat je vastberaden bent om de functie te bemachtigen.

2. Laat nog eens zien waarom jij de beste bent
Om er voor te zorgen dat ze jou sterke vaardigheden niet vergeten zijn, gebruik je het dankjewel berichtje om ze hier nog eens fijntjes aan te herinneren.

3. Enthousiasme
Niet alleen je sterke punten opnoemen, maar nog eens zeggen dat je erg gemotiveerd bent om deze job aan te gaan. En dat je niet kan wachten om te gaan beginnen. Laat merken dat je het bedrijf super leuk vindt, en dat je een goede klik voelde met de interviewers.

4. Haal iets terug uit het interview
Had je tijdens het interview een verrassend moment, een leuk moment, of hebben jullie iets van elkaar geleerd. Haal het nog een keer aan in het bericht. Het geeft aan dat je bij de les was en dat je een band voelt.

5. Afsluiting
Het berichtje moet natuurlijk niet klinken alsof dit het laatste contact is. Dus hint altijd naar de vervolg stap. En dat je uitkijkt naar het volgende gesprek, of naar het assessment of wat de volgende stap mag zijn. Jij bent er klaar voor!

Dus wil je serieus genomen worden en meer kans maken voor die job die je zo graag wilt. Stuur een net en professioneel berichtje. Het wordt erg gewaardeerd door de recruiter. Het is een extra stap voor een vruchtbare en succesvolle samenwerking. Ook als je in het buitenland wilt werken, zorg voor een goede band met je recruitment contact persoon. Want die kan je nog veel van dienst zijn.
Voor vacatures in het buitenland, kan je hier eens een kijkje nemen. Of stuur je CV naar info@globaljobbing.com en we organiseren een kennismaking gesprek.

Meer informatie