Wil jij graag in een Engels talig land werken? Spreekt de (Noord) Ierse cultuur je aan? De gemoedelijkheid en vriendelijkheid van de Ierse bevolking? En ben je ook nog op zoek naar een leuke baan met uitdaging? Dan heeft Globaljobbing een mooie kans voor jou. Wij kennen de Ierse markt van binnen en van buiten en kunnen je uitermate goed helpen aan een baan in Belfast.

Het land:

Noord Ierland vormt samen met Engeland, Schotland en Wales het Verenigd Koninkrijk. Het is het enige gebied dat niet op het eiland Groot Brittannië ligt, maar op het Ierse eiland. Net als het Verenigd Koninkrijk wordt hier niet met de Euro betaald maar met het Pond Sterling. In Noord Ierland wonen een kleine 2 miljoen mensen.

De stad:

Belfast is de hoofdstad van Noord Ierland en is de snelst groeiende stad binnen het Verenigd Koninkrijk. Het zelfs 1 van de snelst groeiende regio’s in Europa.

Daarnaast is Belfast nog steeds een goedkope stad om in te wonen en werken. Zeker als je dit vergelijkt met andere steden in de UK. In Belfast wonen ongeveer 280.000 mensen.

Vacatures in Belfast:

Een aantal bedrijven in Belfast zijn specifiek op zoek naar Nederlanders die graag in de after sales / customer service werken. Dit komt omdat deze bedrijven ook Nederlandse / Belgische klanten hebben, en voor een goede service is communiceren en klantencontact onontbeerlijk. Dus je werkt in een Benelux team met andere Nederlanders en Belgen en communiceert in je eigen moedertaal met de klanten.

Voor Nederlands talige kandidaten (ook voor Belgen) zijn vaak de volgende vacatures beschikbaar:

  • After sales medewerker
  • Customer service agent
  • IT helpdesk medewerker
  • Marketing medewerker
  • Telesales / pre sales
  • Account management
  • Team leader

Sinds vele jaren is er in de Europese Unie een vrij verkeer mogelijk van geld, goederen en personen. Je kunt in elke andere lidstaat wonen, werken of studeren. Dat geldt dus ook voor Noord Ierland. Hierdoor wordt werken in het buitenland (Noord Ierland) wel heel gemakkelijk gemaakt. Maar een goede voorbereiding is van groot belang. Dus onderschat dit niet.

Aandachtspunten bij de voorbereiding: waar kan je leuke en afwisselende vacatures vinden, hoe stel je een CV op volgens de Britse standaarden, sollicitatie brieven schrijven en wat zijn de do’s en dont’s bij het voeren van sollicitatiegesprekken. Waar moet je aan denken als je Nederland / België verlaat? En wat sta je te wachten op het moment dat je arriveert in Belfast (accommodatie, bank, belasting, verzekering, visum)?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van werken in Belfast? Neem eens een kijkje op www.globaljobbing.nl