Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

18 januari 2022

Werken in het buitenland, maar vanuit thuis werken.

Het is al een tijdje een trend dat er door het Corona virus veel mensen thuis moeten werken. Ook als je gaat werken in het buitenland, is er een goede kans dat je (tijdelijk) vanuit je huis moet werken omdat de lokale overheid dit heeft opgelegd. Regels, restricties, beperkingen en ook weer versoepelingen, die variëren natuurlijk per land en stad. Maar ga je werken in het buitenland, en je wordt opgedragen om vanuit huis te gaan werken, dan wil je het wel naar de zin hebben en zeker ook productief blijven. Hieronder een aantal tips.

Kleding:
Probeer je te kleden alsof je naar kantoor zou gaan. Door thuis in een pyjama of onderbroek te gaan werken, raak je minder gemotiveerd om ook echt actief bezig te zijn. Hierdoor zal je minder werk kunnen verzetten dan normaal.

Structuur:
Werken in het buitenland vereist een stukje discipline, zelfstandigheid en structuur. Als je dan ook nog eens thuis gaat werken, is het helemaal handig als je een vast schema hebt. Door structuur aan te brengen (bv: een dagelijks werkschema), kom je op een georganiseerde manier de dag door.

Sociaal contact:
Het sociale contact, nieuwe mensen ontmoeten en bijvoorbeeld leren van andere culturen, is juist 1 van de redenen om te gaan werken in het buitenland. Als dit sociale contact wegvalt omdat je vanuit huis moet werken, is het belangrijk om hier wel iets mee te doen. Dus blijf in contact met je collega’s. Dit kan op verschillende manieren (chat, telefoon, Whatsapp, noem maar op). Het werkt niet alleen ontspannend, maar je kan elkaar ook helpen met verschillende dingen en je voelt je minder eenzaam.

Verminder afleiding:
Als je thuis werkt heb je altijd het risico dat je allerlei verleidingen en afleidingen tegenkomt in je eigen huis. Waardoor je minder tijd hebt om je werk te doen. Maak een rustgevende werkplek in je huis zodat afleidingen vermindert worden, je rustig kan werken en je goed kan concentreren.

Voordelen en nadelen:
Er zijn mensen die het heerlijk vinden om vanuit huis te werken omdat er geen tijd verloren gaat om naar je werk te gaan en weer naar huis. Je hebt meer vrijheden, bent flexibeler en je baas zal niet heel de dag met je meekijken. Aan de andere kant vinden mensen het vervelend omdat ze zich eenzaam en opgesloten voelen. Waarbij het sociale contact met collega’s grotendeels verloren gaat.

Vindt jij het leuk om vanuit huis te werken in het buitenland? Of wil jij wel gaan werken in het buitenland, maar dan wel op kantoor. Stuur ons gewoon een berichtje, geef aan wat je wensen en voorkeuren zijn, en wij gaan aan de slag met het vinden van een passend aanbod. Ook kan je hier onze vacatures voor in het buitenland bekijken. Of stuur vrijblijvend je CV naar info@globaljobbing.com. Corona tijdperk of niet, werken in het buitenland begint nog altijd bij Globaljobbing.

Meer informatie