Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

2 december 2022

Waarom werken in het buitenland leerzaam is.

Champagne in Frankrijk, tapas in Spanje en bier in Beieren. Als je gaat werken in het buitenland zal je nieuwe culturen, inzichten en gewoontes tegenkomen. Dat is juist het leuke van werken in het buitenland: Ontdekken. Het is niet alleen een leuke ervaring, maar het zal met name ook een hele leerzame ervaring moeten zijn.

Werken in het buitenland is leerzaam:
Op eigen benen staan in het buitenland vergt bepaalde vaardigheden: Doorzettingsvermogen, aanpassingsvermogen, flexibiliteit, social skills. Dit allemaal om een nieuw leven op te bouwen in een ander land. Daarnaast werk je vaak bij grote/ professionele / internationale bedrijven en kan je een extra taal leren. Kortom: niks zo leerzaam als een jaartje te gaan werken in het buitenland. Maar hou wel in je achterhoofd: deze toegevoegde waarde op je CV is natuurlijk niet direct (of vanzelfsprekend) een opstap naar een promotie als je terug komt in Nederland of België. Maar het helpt wel.

Internationaal:
De carrières van succesvolle managers worden steeds vaker gevoed door een internationale werkervaring. Maar wanneer heeft het werken in het buitenland nu echt zin? En hoe kan je carrière voordeel hebben bij een buitenland ervaring? Uit onderzoeken blijkt dat je een sterke persoonlijkheid krijgt van een buitenland ervaring. En dat is een zeer belangrijk onderdeel van persoonlijke ontwikkelingen bij jonge managers. Mensen die in het buitenland zijn gaan werken zijn niet makkelijk uit het veld te slaan, zijn heel probleemoplossend gericht, creatief en kunnen in zijn algemeen goed met mensen omgaan. Zeker voor jeugdige mensen, in de leeftijd van 20-30 jaar, is het werken in het buitenland een enorme waarde voor zijn CV.

Met de juiste intenties naar het buitenland gaan:
Als je het idee hebt om te gaan werken in het buitenland, doe het dan wel met de juiste intenties. Managers die naar het buitenland gaan met als belangrijkste doel een promotie te ontvangen bij terugkomst kunnen wel eens teleurgesteld raken. Ga juist wel naar het buitenland om te leren, om de wereld te ontdekken, te werken voor internationale bedrijven en voor de belevenissen. Het is werkelijk een verrijking van je leven.

De meeste mensen die gaan werken in het buitenland blijven er tussen de 1 en 2 jaar. Dus je zult erg bekend geraken met het land en de cultuur waar je naar toe gaat. Dit kan een erg groot voordeel hebben als je ook werk doet in een branche / sector die aansluit bij je achtergrond. Het opgebouwde netwerk en werkervaring kan je nog goed van dienst zijn in de toekomst. Nog beter als je de taal ook machtig maakt. Deze punten geven je zeker een groot voordeel ten opzichte van andere kandidaten.

Interesse om te werken in het buitenland?
Ben jij geïnspireerd geraakt voor het werken in het buitenland. Lijkt het jou niet alleen “fun”, maar zeker ook een hele leerzame ervaring? Stuur dan nu je CV naar info@globaljobbing.com of bekijk hier onze vacatures. En wie weet werk jij binnenkort in Johannesburg, Praag, Lissabon of Barcelona en doe je een prachtige ervaring op.
En remember: werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie