Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

17 november 2021

Op welke manier neem jij ontslag?

Voorbeeld: Het werken in het buitenland heb je bijvoorbeeld 1 jaar gedaan en je bent nu toe aan een nieuwe wending in je leven. Ga je nog een keer werken in het buitenland maar dan een ander land of ga je terug naar Nederland of België. Wat je in ieder geval moet doen, is je ontslag nemen. Soms voel je je heel slecht er bij, en soms ben je erg blij en opgelucht. Sommige mensen vinden het erg lastig om dit te doen, daarom hieronder een aantal methodes die je kan gebruiken voor als jouw tijd is gekomen.

1. Volgens het boekje:
Je geeft aan dat je een nieuwe baan hebt aangenomen, een stapje omhoog, en dat je uitkijkt naar de nieuwe uitdaging (wellicht ga je werken in het buitenland..). En mijn laatste dag zal over 1 maand zijn.
2. Dankbaar ontslag:
Lijkt een beetje op het eerste voorbeeld. Maar bij deze methode focus je meer op je dankbaarheid. Dankbaar dat je het vertrouwen hebt gekregen, dat je bij dit bedrijf mocht werken en je kon ontwikkelen, dat je hebt genoten van iedere seconde binnen het bedrijf. Tevens biedt je aan om jouw opvolger graag in te werken. Op deze manier wil je heel positief afsluiten.
3. Er hing iets in de lucht:
Je vertelde je baas een tijdje geleden dat je op zoek bent naar een nieuwe job. Het kan nu niet echt meer een verrassing zijn als je ontslag neemt. Bedank je baas voor zijn begrip.
4. Het haastige ontslag:
Net als bij nummer 1, maar dan zonder reden te geven. Dit doe je als je verwacht dat je werkgever moeilijk gaat doen of zich er mee gaat bemoeien. Dit haastige ontslag doe je niet als je een goede relatie hebt met je baas.
5. Vermijden:
Je stuurt je manager een bericht met de mededeling of je speelt het via HR. Dit doe je als je baas vaak onbereikbaar is. Doe dit niet om simpelweg een vreemd gesprek te voorkomen met je leidinggevende.
6. Impulsief:
Je hebt niet nagedacht hoe je ontslag gaat nemen, er is geen plan of planning. In plaats van je opzegtermijn te geven, stop je per direct. Dit gebeurt in gevallen waarbij de relatie met de manager erg slecht is.
7. Bruggen verbranden:
Dit komt niet zo snel voor, en is ook niet heel slim. Het gebeurt in gevallen waarbij het bedrijf verdacht is van illegale zaken, wordt doorgelicht door de belastingdienst of er komt een inspectie.
Heb je enigszins een goede relatie met je baas / collega’s, dan hanteer je deze methode niet.

Hoe je een baan ook opgeeft, het is een stuk makkelijker als je al een nieuwe baan hebt gevonden. Daarom moet je altijd je ogen openhouden, op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden, en misschien wel eens kiezen voor een ander land. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur? Wil je werken in het buitenland? Check dan hier onze vacatures of stuur je CV naar info@globaljobbing.com.
En vergeet niet, werken in het buitenland begint al 15 jaar bij Globaljobbing.

Meer informatie