Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

30 mei 2017

Nederlanders tonen lef op de arbeidsmarkt

Nederlanders hebben lef en willen plezier in het werk
Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders minder bang zijn van baan te wisselen ten opzichte van andere Europeanen. Nederlanders beschikken over een goed netwerk en hebben vertrouwen in hun eigen kunnen. Daarmee durven ze het aan om van baan te veranderen. Een trend onder werknemers is te gaan voor een baan die voldoening geeft, zelfs als hier minder salaris tegenover staat. ‘Als je iedere dag met plezier naar je werk gaat en je met echte passie ervoor gaat, zal je ook het beste presteren en resultaat leveren. Dan komt de groei in salaris en functie vanzelf wel’ aldus Martijn, inmiddels Salesmanager bij een levensmiddelen organisatie.

Handelsgeest en talen
Ook blijken Nederlanders zeer geliefd in het buitenland. Ze staan erom bekend effectief te werk te gaan, hun afspraken na te komen en kwaliteit te leveren. Aspecten die niet in ieder land even voor de hand liggend zijn. Van oudsher hebben Nederlanders een echte handelsgeest, iets wat echt in het DNA zit. Ook spreken veel Nederlanders diverse talen, waarmee ze op internationaal vlak al een grote voorsprong hebben.

Balans maakt happy
De balans tussen werk en privé is voor een Nederlander erg belangrijk. Door overdag alles uit ieder uur te halen en goed georganiseerd te werk te gaan, is het mogelijk de werkdag tegen de avond af te sluiten. Dan blijft er nog voldoende tijd over om met het gezin te eten, te sporten en tv te kijken. Hiermee hoeft het leven niet helemaal om het werk te draaien, maar kan er een gezonde werk-leef balans bestaan. Wat ook weer ten gunste komt van de werkgever. Een happy medewerker is immers ook een goede medewerker. Juist voor stressvolle verantwoordelijke banen is het belangrijk dat je ook toekomt aan ontspanning. Even alles laten bezinken en je weer klaarstomen voor de nieuwe dag.

Met meer lef in het buitenland werken?
De Nederlander toont lef, maar houdt daarbij zijn welzijn ook goed in de gaten. Een slimme combinatie. Heb jij ook lef? En ben je op zoek naar een nieuwe baan met meer avontuur en uitdaging? Dan is een avontuur over de grenzen misschien een optie…. Kijk eens op onze vacaturebank voor onze vacatures in het buitenland! Succes met lef tonen.

Meer informatie