Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

15 januari 2018

Meer kans met deze simpele sollicitatie tips!

Tegenwoordig is netwerken net zo belangrijk, of misschien wel nog belangrijker, dan gewoon ouderwets solliciteren met een brief en cv. Als de juiste mensen weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan zou dat zomaar tot die nieuwe job kunnen lijden zonder ook maar een brief te hebben geschreven.

Via LinkedIn kun je achterhalen welke vacatures er openstaan bij bedrijven en personen die je al kent. Een betrouwbare manier om aan tafel te komen. Maar ook een handige tool om vacatures te verkennen.

Brief:
Als je besluit om een brief te schrijven, zorg er dan voor dat de brief aansluit bij de functie en dat je niet zomaar een brief als ‘copy paste’ gebruikt. Een HR-manager voelt wanneer iets een standaard betreft of wanneer het echt om een doordacht uitgewerkte brief gaat met oprechte motivatie. De brief heeft als doel om juist de HR verantwoordelijke over de streep te trekken en je uit te nodigen voor een interview.

CV:
Maak je CV kort en clean, en denk heel goed na over de woorden die je gebruikt. Als je kernachtig te werk gaat, zorg er dan voor dat de brief ook echt de kern bevat. Een goed verzorgde CV is prettig leesbaar. Hierbij kun je zeker ook afbeeldingen gebruiken, zoals bedrijfslogo’s en een professionele foto van jezelf. Zorg voor een overzichtelijke opmaak en indeling. Ook goed is om een hele korte motivatie te schrijven, een paar zinnen over jezelf, en wat je doel is. Zoek op Internet voor goede CV voorbeelden en haal daar inspiratie uit.

Voor overige tips kan je eens op onze website kijken bij het kopje tips en adviezen.

Wordt niet moedeloos als het solliciteren niet meteen leidt tot de gewenste resultaten. Solliciteren kost nu eenmaal tijd, en de aanhouder wint. Ergens moet je ook gewoon geluk hebben en uiteindelijk zal het lukken. Verken ook je kansen in het buitenland. Hiermee vergroot je de poel van banen, en werken in het buitenland is een ervaring voor het leven! Heb je interesse voor een vacature in het buitenland, kijk dan eens naar ons huidige vacatureaanbod.

Meer informatie