Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

29 december 2017

Maak van thuiswerken een succes!

Is thuiswerken wel zo prettig als velen zich voorstellen? De kans dat privé en zakelijk door elkaar heen gaan lopen is groot, en het werk echt van je afzetten is lastig. Toch is het mogelijk om thuiswerken tot een succes te maken. De volgende tips kunnen daarbij helpen. Daarvoor moet je wel wat discipline opbrengen. Maar het is zeker de moeite van het proberen waard!

  • Breng scheiding aan tussen werk en privé
    Door een aparte ruimte of hoek in huis in te richten als kantoor, heb je ook het gevoel dat je bij wijze van ook echt naar kantoor gaat. Je creëert als het ware een psychologische scheiding tussen werk en privé.
  • Zorg voor een gezonde werkplek
    Investeer in een bureau welke zowel hoog als laag opgesteld kan worden. Zo kun je zowel staand als zittend werken, wat bijdraagt aan de gezondheid. Zet tevens een schaal fruit op je bureau, zodat je het leegroven van de snoepkast tegengaat. Als je daarbij ook nog een kan water klaar zet, ben je helemaal op de juiste weg!
  • Maak een thuis-werk-routine
    Als je thuiswerkdag is begonnen, zorg er dan voor dat je jezelf een bepaalde routine eigen maakt. Kleed jezelf ‘s ochtends gewoon aan, en blijf niet de hele dag in je pyjama. Jezelf gewoon aankleden verhoogt onbewust je productiviteit en focus. Werk op vooraf bepaalde gezette tijden, zodat je niet de hele tijd afgeleid wordt en andere dingen gaat doen. Voor je het weet ben je alweer 3 Netflix afleveringen verder. Las ook bewust een (wandel)pauze in, om je gedachten even te verzetten en weer op te laden. Het is in onderzoek aangetoond dat beweging je creativiteit verhoogt. Daarbij is bewegen gewoonweg gezond. Sporten voor of na het werk is ook echt een aanrader.

Er zijn ook andere opties voor thuiswerken. Teveel binnenshuis zijn kan je wereld erg klein maken, en je creativiteit verlagen. Wat dacht je van een Co-working space, waar je inspiratie op kunt doen van andere Co-workers. Wie weet komen er nog leuke samenwerkingen uit voort. Ga een keer rustig in de bieb werken.

In veel Zuid-Europese landen is werken buitenshuis, in de meest letterlijke zin van het woord, heel gewoon. Dus gewoon op een zonnige dag in het park gaan werken met je laptop en telefoon bij de hand. Mocht je willen werken in het buitenland, dan is dit zeker een aanrader!

Meer informatie