Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

13 april 2018

Een laag salaris heeft ook voordelen!

Ga niet verder met een baan waar je geen plezier uithaalt. Als jij blij bent met wat je doet, dan hou je meer van jezelf en heb je meer innerlijke rust. Als je dat hebt, samen met je fysieke gesteldheid, zal je meer succes hebben dan dat je ooit hebt durven dromen.

Minimalisatie heeft vele voordelen. Het geeft je meer vrijheid, meer tijd en vermindert stress.
Daarnaast vermindert het ook het geld dat je nodig hebt om te leven.
Het gevolg is dat dit je de mogelijkheid geeft dat je een baan kunt kiezen waarbij niet alleen het salaris maar ook andere factoren belangrijk zijn. Als we hebben geleerd om met minder te doen, dat geeft mogelijkheden om andere werkfactoren te kiezen. Daarom omarm minimalisatie. Het opent vele mogelijkheden in werk en het leven.

Om jou te helpen met lekker wakker worden in de ochtend, hieronder een aantal factoren die je in ogenschouw kunt nemen naast je salaris.

1. Het maakt een positief verschil. Kies een baan die waarde toevoegt aan de wereld, en help andere mensen oprecht.
2. Geniet van je collega’s. Gezien het feit dat je een groot percentage van je dag op werk doorbrengt, ben er dan zeker van dat de mensen om je heen leuk zijn om mee om te gaan. Het is fijn om te weten dat ze om je geven, met je mee juichen en helpen in moeilijke tijden.
3. Je voelt je gewaardeerd. Het salaris is leuk, maar gaat direct naar de bank. Aan de andere kant, waardering is iets wat je in je ziel draagt. Deze waardering kan overgedragen worden door respect, onverwachte cadeaus of gewoon een simpele “dank je wel”.
4. Je wordt vertrouwd. Het is fijn om te weten dat iemand niet altijd over zijn schouder hoeft te kijken. Dat je juist vrijheid hebt in je werk en dat mensen je werk toevertrouwen.
5. Je geniet. Vindt een baan waar je van houdt en je hoeft nooit meer een dag te werken. Vindt een baan die je motiveert op een natuurlijke manier, niet alleen door het salaris want dat went heel erg snel.
6. Het past bij je persoonlijkheid. Iedereen is verschillend, en wil andere dingen. Sommige vinden het leuk met mensen te werken, andere willen taken afmaken. Sommige maken beslissingen, andere volgen. Vindt een baan die bij je past en waar je van houdt. Bijvoorbeeld werken in het buitenland. Echt verschillend en andere dingen doen!
7. Het zet je aan om te groeien. Kijk naar een baan die je beter maakt. Dit kan door uitdagende opdrachten, studie, een informele en behulpzame mentor, een baan die jou beweegt het uiterste eruit te halen. Je wordt een beter persoon.
8. Het staat voor familie. Als jij je familie waardeert. Je baan zou dat ook moeten doen.
9. Balans in je leven. Werken is niet zo erg als je er van houdt. Maar als je naast je werk geen mogelijkheden hebt voor vertier, sport of hobby (de functie is te veeleisend), is dit niet goed voor je ziel, leven en lichaam. Vindt een baan die je ook vrije tijd geeft naast je werk.
10. Voldoening. Om terug te kunnen kijken op je werk met veel voldoening is veel belangrijker dan welk digitaal nummer op je bank.

Kortom: salaris is niet altijd het belangrijkste. Als je in het buitenland gaat werken, dan zal je ook niet direct rijk worden. Het salaris is voldoende, je kan er gewoon van rondkomen. Maar wat je er daarnaast bij krijgt is onbetaalbaar. Je krijgt meer dan je salaris: het nieuwe leven, je nieuwe collega’s en nieuwe mensen die je leert kennen, het avontuur, cultuur, op eigen benen staan in het buitenland en wat je allemaal leert tijdens zo’n verblijf in een ander land. Daar kan geen salaris tegen op en is onbetaalbaar. Vindt jij geld niet het allerbelangrijkste? Maar wil je een mooie tijd beleven? En ben je op zoek naar een vacature in het buitenland? Kijk eens naar onze vacatures en wie weet zit er iets blij waarvan je een glimlach krijgt!!!

Meer informatie