Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

3 augustus 2018

Jackpot gewonnen? Niet stoppen met werken.

Je wilt in het buitenland gaan werken maar eerst koop je nog een keer een lotje. Vol verwachting wordt er gekeken naar de uitslag van de trekking van de jackpot. Iemand zal deze prijs toch winnen. Waarom jij dan niet, denk je dan. Maar als je wint, wat zou je dan doen? Een veel gestelde vraag onder de dromers na het kopen van een lotje. Het is altijd aanlokkelijk om met je baan te stoppen en lekker te feesten en te reizen. Maar is dat wel slim? Hieronder 5 redenen waarom je geen ontslag moet nemen.

1. Niet zo rijk als je dacht te zijn.
Soms ben je niet direct miljonair, maar wordt het bedrag over de jaren heen uitgekeerd. Als je het bedrag wel in 1 keer krijgt, betaal je nog belasting. Je krijgt het bedrag, maar je weet niet zo goed wat je er mee moet doen. Of juist wel: opbrassen. Daar komt het probleem, veel mensen maken geen plan / budget als ze iets winnen. Dus weer aan het werk.

2. Verander niet.
Het is niet aan te raden om de eerste maanden hele grote veranderingen te doen. Zet een klein bedrag opzij om het te vieren. Om even naar het buitenland te gaan voor vakantie. Je hebt meer tijd om gewend te raken, een plan te maken en na te denken wat je gaat doen met het geld. Of misschien dan toch meer avontuur en in het buitenland werken?

3. Investeren
Over investeren gesproken. Waarschijnlijk komen er plots allerlei figuren die in het verleden zogenaamd leuke dingen voor je gedaan hadden, en die nu weer eens contact zoeken. Met allerlei verzoeken, voorstellen, plannen etc. Niet doen. Het beste is direct een advocaat of financieel expert in de handen te nemen.

4. Werk meer dan geld.
We moeten allemaal rekeningen en het einde van de maand halen. Maar een leuke carrière is meer dan alleen het € teken. Voor sommigen is werken een stukje passie, of een verschil maken of pure liefde. Als je van je werk houdt dan is er geen reden om er mee te stoppen. Wel is het een goed moment of je huidige baan nog voldoening geeft en of je toch iets anders ambieert (bijv: in het buitenland werken, maar avontuur, je horizon verbreden).

5. Stoppen betekent niet automatisch meer geluk.
Als je vorige week niet gelukkig was, dan zal je dat volgende week ook niet zijn. Het is geld dat je wint, geen geluk. Maar het leven is wel makkelijker als de rekeningen makkelijk betaald worden.

Een cliché, maar geld maakt niet gelukkig. Maar het leven wel makkelijker! Dat is dan weer een feit.
Ben je niet blij met je werk? Maar je hebt de jackpot niet gewonnen…. Werken in het buitenland? Misschien dat verandering van plek oplossing kan bieden. Waarom ga je niet eens kijken wat de vacature mogelijkheden in het buitenland zijn. Check onze vacatures in het buitenland, en waag de sprong. En wie weet wordt je niet rijk in je portemonnee, maar wel qua ervaring! En dat is ook een heleboel…

Meer informatie