Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

13 maart 2018

De kunst van het samenwerken

In het bedrijfsleven is het goed kunnen samenwerken cruciaal voor het welslagen van je werk en werkplezier. Toch hebben veel mensen hier vaak moeite mee. Hoe kun je ervoor zorgen dat dit vlekkeloos verloopt en dat je er ook nog van weet te genieten?

Niet voor niks houden veel collega’s werk en privé gescheiden. Wanneer het door elkaar gaat lopen, dan krijg je van die typische ‘vriendjes politiek’ situaties, wat niet bevorderlijk is voor de relatie met andere collega’s. Ook kunnen vervelende situaties vanuit de privésfeer meegenomen worden naar het werk.

Communiceer altijd duidelijk naar je collega’s wat je aan het doen bent, en ook wat je hebt gepresteerd! Dit is goed voor het visueel zijn binnen de organisatie en anderen weten je dan ook snel te vinden voor de juiste zaken.

Mensen vinden het over het algemeen sowieso prettig om zich betrokken te voelen. Dus betrek de juiste afdelingen en mensen erbij op het moment dat het relevant is. Vraag ook een ander eens om zijn mening. Door te laten zien dat je open staat om te leren, en ook werkelijk te willen leren, zal je groei veel sneller gaan dan door altijd maar zelf het wiel uit te willen vinden. Spreek je waardering uit naar de mensen van wie je hebt geleerd.

Binnen iedere organisatie zijn er de wat lompere types die zich arrogant naar je opstellen of je ‘per ongeluk’ zijn vergeten te informeren over belangrijke zaken. Betrek dit absoluut niet op jezelf, deze persoon zal dit waarschijnlijk bij vele anderen ook doen. Het is veel sterker je hierdoor niet uit het veld te laten slaan en het gewoonweg te negeren. Jij komt er op je eigen manier wel! Gewoon door hard te werken en een positieve eerlijke houding. Dat wordt gezien en gewaardeerd door collega’s.

En verder is geduld een schone zaak, zoals vaak het geval is wanneer je met mensen te maken hebt. Ieder heeft zo zijn eigen tempo en vaardigheden. Niemand is perfect, ook jij zelf niet!

Probeer gewoon ook veel te genieten van de uitdagingen die iedere dag op je pad komen en werkplezier is gegarandeerd! Als je in het buitenland wilt werken, dan is samenwerken zeer belangrijk. Je werkt niet alleen met directe collega’s uit Nederland / België, maar ook met mensen uit heel veel verschillende landen. Met andere talen, achtergrond, culturen, meningen etc. Om daar mee samen te werken is bijzonder leerzaam. Voor openstaande vacatures in het buitenland klik hier.

Meer informatie