Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

23 februari 2023

7 Redenen om te reizen

Ben je klaar met je studie en weet je nog niet zo goed wat je gaat doen? Dat is helemaal niet erg want je bent niet de enige. Gelukkig sta je nog aan het begin van je carrière dus er zijn nog tal van mogelijkheden: doorstuderen, traineeship, werken, reizen, vrijwilligerswerk in het buitenland of misschien wel werken in het buitenland. Een wereld reis maken staat bij veel mensen hoog op de agenda. Maar vanwege de hoge kosten haken veel mensen af om dit te doen.

Aan de ene kant heb je een hele grote wereld waarin enorm veel te zien en te ontdekken valt. Aan de andere kant weten we dat we maar 1 keer leven. Dus probeer zo veel mogelijk te genieten en daarom vind ik dat we zo veel mogelijk van de wereld moeten zien als de mogelijkheid er is. Hieronder 10 redenen waarom je de wereld moet gaan zien.

1. Nieuwe vrienden:
Je ontmoet mensen van over de hele wereld. Veel mensen noemen dat toch vaak als belangrijkste argument naast het ontdekken van nieuwe plekjes. Deze nieuwe mensen geven je nieuwe perspectieven en laten je het leven zien door de ogen van de “locals”.

2. Horizon verbreden:
Op een authentieke manier reizen kan je geest verruimen en je horizon verbreden. Je ontmoet mensen en plekken die heel anders zijn dan de wereld die jij kent. Je leert begrijpen waarom mensen in andere landen het op een andere manier doen. Andere normen en waardes, andere gewoontes.

3. Karakter:
Tijdens het reizen zal je ook nieuwe vaardigheden leren. Bijvoorbeeld iets organiseren, je weg vinden, sociale vaardigheden en probleem oplossend kunnen werken.

4. Het ijs breken:
Nieuwe mensen en culturen ontdekken zal ook een boost geven aan je zelfvertrouwen. Als je een introvert persoon bent, dan zal je dankzij het reizen misschien iets meer “outgoing” worden. Je hebt zo veel interacties met andere mensen, dat jij je niet meer onzeker voelt bij het contact maken.

5. Je ziet prachtige dingen:
Waar je ook naar toe gaat, je kan de prachtigste dingen zien met je eigen ogen. Of het nu de Niagara watervallen zijn, de Chinese muur, stranden in Thailand of de piramides in Egypte, je zult zien hoe prachtig de wereld eigenlijk is.

6. Nieuwe eetgewoontes proberen:
Veel reizen is veel onderweg zijn, en dat maakt hongerig. Dus het ontdekken van restaurants en nieuwe maaltijden is je nieuwe hobby geworden. Er is niks leukers dan een hele dag onderweg zijn en de wereld te ontdekken, om vervolgens plaats te nemen achter een tafel met een maaltijd waar je op dat moment zin in hebt. Spreek ook weer met “locals” over hun kook gewoontes en de ingrediënten die ze gebruiken.

7. In het nu leven:
Omdat je zo druk bent met het ontdekken, leef je echt in het heden. Er is geen tijd om aan het verleden te denken want je ziet zo veel mooie / nieuwe dingen. Pluk de dag, want je kan lekker doen waar je zin in hebt. Er gaat geen wekker, er zijn nauwelijks verantwoordelijkheden. Dus leef!

Zie jij het helemaal zitten om een avontuur aan te gaan? Wellicht wil je lekker gaan reizen en genieten van de dingen die je gaat ontdekken. Of wil je dit combineren met ook aan je CV te werken? Dan is werken in het buienland een topper? Kijk hier onze vacatures voor in het buitenland of stuur je CV naar info@globaljobbing.com. Helaas bieden wij geen mooie wereldreizen aan, maar wel leuke / afwisselende en uitdagende jobs om te werken in het buitenland.

Meer informatie