Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

13 juni 2018

6 Manieren om een slechte dag te overwinnen.

Ook als je in het buitenland gaat werken, kan het de beste overkomen.  Je zit op je werk met de handen in het haar, niet zeker of je eerst met je vuist op tafel wilt slaan of dat je hard schreeuwend weg loopt. Wat is er nou aan de hand? Heel simpel, je hebt een slechte dag. En helaas ben je op je werk en niet de luxe om je bed in te kruipen en de lakens over je heen te trekken. Je baas en je team rekenen op je productiviteit. En jij hebt moeite om je professionele houding te handhaven.

Veel dingen kunnen de oorzaak zijn van een stressvolle dag. Misschien dat je je overweldigd voelt met taken en opdrachten. Misschien heeft je baas jou besmet met zijn slechte humeur. Of misschien ben je gewoon met het verkeerde been uit bed gestapt. Zeker als je in het buitenland gaat werken, kunnen de eerste weken wat zwaarder zijn dan normaal omdat er zo veel op je afkomt.

Bang of boos?

Soms heb je zo veel negatieve gevoelens dat je niet meer weet wat het is. Veel stress of heb je gewoon slechte zin. Ben je in staat om te achterhalen wat voor gevoel je hebt? Ben je boos? Angstig? Teleurgesteld? Triest? Of misschien overdonderd? De eerste stap is kijk welke emotie het is. Zodra je dat weet ga je kijken wat de oorzaak is. Je baas had kritiek? Of je hebt geen herkenning gekregen voor een goede prestatie? Of ruzie met je partner? Zodra je de oorzaak weet, kan je aan een oplossing werken. Niet direct. Want je moet de dag nog door zien te komen. Hieronder een aantal tips die je dag enigszins kunnen verlichten.

1. Magie van muziek
Je favoriete muziek kan je helpen je frustraties weg te nemen. Heb je een momentje? Zet je koptelefoon op en laat de muziek je naar een gelukkige plek brengen.

2. Internet
Ga het internet op en kijk een hilarisch filmpje. Of lees een motiverende email of kijk naar je vakantie foto’s. Je bent even in gedachten verzonken.

3. Val een vriend lastig
Het is niet makkelijk, maar even een vriend “lastig” vallen met je verhaal kan ook voor veel opluchting zorgen. Een praatje met die sympathieke vriend, en je kan er weer tegen aan.

4. Ren weg (voor een tijdje)
Even een korte break. Weg van je scherm. Een andere omgeving. Maak even een rondje door de frisse buitenlucht. Doe wat rek en strek oefeningen of pak even een kop koffie bij een lokaal barretje. Je zult verbaasd zijn van wat 10 minuten weg zijn kunnen doen.

5. To do lijst
Maak een lijstje / overzicht wat je nog allemaal moet doen. Dit maakt alles overzichtelijker en zal de stress verlagen.

6. Energie
Zorg er voor dat je een goed ontbijt gehad hebt. Dat geeft je voldoende energie om de dag door te komen. Mensen die onvoldoende eten zijn sneller geïrriteerd. Anderen kunnen hun concentratie verliezen en ook zal honger uiteindelijk je gemoedstoestand en productiviteit verlagen. Natuurlijk zal een gezonde lunch je problemen niet wegnemen. Maar je hebt in ieder geval weer energie!

Als je in het buitenland gaat werken kan het ook wel eens tegen zitten. Je hebt het niet alleen druk met werk maar ook met een nieuw sociaal leven waar ook wel eens feestjes bij horen. En wellicht dat je de volgende dag niet helemaal in je vel zit, lees dan nog eens onze 6 tips hierboven….
Ben je op zoek naar een vacature in het buitenland, dan kijk eens op onze vacaturebank.

Meer informatie