Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

31 mei 2022

De 5 mythes van het stoppen met je baan.

Kom je thuis en zeg je: “Ik stop met mijn baan”. Dit kan angstige en onzekere tijden met zich meebrengen. Want hoe gaan de kinderen studeren, hoe zit het met sparen, wat zullen mensen er van vinden, wat voor impact heeft het op je leven? Maar je baan opgeven kan je veel kracht geven. Het is alsof je je leven terug krijgt. Een beslissing als deze opent nieuwe mogelijkheden en ingangen. Het geeft ook veel nieuwe energie en het zet je op scherp. Dus stoppen is niet slecht, al wordt het soms wel zo gezien. Welnu, hieronder zijn de mythes die al sinds de industriële revolutie door de samenleving zijn gepropageerd.

Mythe 1: Je carrière krijgt een harde tegenslag:
Nee. Stoppen met een baan is een leermoment en zal je marktwaarde doen stijgen. Mensen die altijd maar in de zelfde omgeving / job blijven zitten, komen op een gegeven moment vast te zitten en ontwikkelen zich niet verder. Dus dan is het beter om iets nieuws te gaan doen.

Mythe 2: Je bent een loser:
Er wordt gezegd: Losers stoppen. Maar dat is niet waar. Soms moet je zelfs stoppen om er achter te komen wat je echt wilt doen met je leven. Waar je interesses en passies liggen. Die moet je achterna gaan. Niet alleen voor je ontwikkeling, maar ook gewoon om gelukkig te zijn.

Mythe 3: De handdoek gooien is altijd het makkelijkst:
Is het makkelijk om je baan op te zeggen? Nee, helemaal niet. Het is een hele lastige keuze. Want er blijven heel veel vragen en onzekerheden over na het opzeggen van je baan. Het is emotioneel en fysiek zwaar om een keuze te maken die veel impact zal hebben op jezelf, maar ook op je omgeving. Er is juist veel moed voor nodig. Maar het zal zijn vruchten afwerpen.

Mythe 4: Het is riskant:
Je hebt een salaris nodig om de rekeningen te kunnen betalen. Het is dus riskant om je baan op te zeggen. Maar: “life is a risk”. Er zijn maar weinig dingen waar geen risico aan zit. In een baan blijven waar je met tegenzin naar toe gaat is ook een risico. Of een baan waar je constant niet serieus wordt genomen. Of waar jij je niet prettig of veilig voelt. Stoppen kan de beste carrière move zijn voor jou.

Mythe 5: Wat zal je omgeving wel niet zeggen?
Mensen praten hoe dan ook. Jij moet je focussen op je eigen, op je strategie, op je toekomst.
Als je geen energie meer krijgt van je baan, en je kan in de ochtend je bed niet meer uit dan is het gewoon een kwestie van je tijd uitzitten. Je creativiteit, je houding, je motivatie komen in het gedrang. Dus kies voor jezelf, want mensen praten toch wel.

Stoppen met je baan vergt veel moed en stoppen is geen slecht woord. Het geeft aan dat je voor jezelf op komt, dat je sterk in je schoenen staat en dat je de controle over je leven weer in handen neemt. Dat geldt ook voor als je gaat werken in het buitenland. Dat maakt ook een grote impact op je leven. Want als je gaat werken in het buitenland dan moet je zeker ook moedig zijn om de stap naar het buitenland te zetten. De zekerheden en vastigheden die je in Nederland / België hebt, geef je op voor een heel nieuw avontuur. Maar net als het opgeven van je baan, is werken in het buitenland iets vernieuwends en verfrissends. Het opent nieuwe deuren, nieuwe energie, nieuwe omgevingen en waarschijnlijk nieuw plezier in je leven.

Wil jij ook graag werken in het buitenland? Wij helpen je graag verder van A tot Z. Stuur vrijblijvend je CV naar info@globaljobbing.com. Of bekijk hier onze vacatures om alvast een indruk te krijgen. Want werken in het buitenland begint bij Globaljobbing.

Meer informatie