Werken in het buitenland
Maak de sprong met Globaljobbing

28 januari 2019

5 Dingen die een grote leider van je maken

Als je in het buitenland gaat werken, wil je het liefst ook kunnen doorgroeien naar bijvoorbeeld teamleader of supervisor. Een ouderwetse gedachte van een groot leider is dat hij / zij overal succes kan hebben waar hij ook naar toe gaat. Dus ook in het buitenland. Succesvolle leiders hebben een lijst met vaardigheden en attributen, en daarmee kunnen ze overal succes hebben. In een groot bedrijf, internationaal, multicultureel of juist in een klein bedrijf. Maar ook als deze leider in het buitenland gaat werken. Vaardigheden als extravert, goed kunnen communiceren, probleemoplossend werken en overtuigingskracht maken of breken een goede leider. Maar in de huidige wereld veranderen bedrijven, situaties, teams, leiders en natuurlijk ook het personeel. Groot leiderschap is tegenwoordig niet alleen een setje vaardigheden of sterktes. Huidige goede leiders zijn afhankelijk van 5 belangrijke elementen:

1. Energie en drive
Het is van groot belang dat leiders carrière doelen halen. Ze moeten meer willen leren over hun zelf en dingen binnen hun expertise. Daarnaast belangrijk om open en eerlijke feedback te geven: goed of slecht. Essentieel is dat ze een honger naar succes hebben, willen groeien binnen de organisatie en een groot vertrouwen hebben om een betere leider te worden (en dit te leren). Als je in het buitenland gaat werken dan zijn er vaak goede mogelijkheden om te groeien, cursus te krijgen en je te ontwikkelen.

2. Verbinding
Werken in het buitenland? Je omarmt dan verschillende mensen in verschillende situaties en in een internationale setting met mensen uit diverse culturen. Belangrijk om hier een chemie in te krijgen. De wil om samen doelen te bereiken. Daarnaast is het evident dat een leider medeleven kan tonen en respect heeft voor andermans emoties.

3. Inspireren en helpen
Leiders moeten hun werknemers (team) kunnen inspireren om hun talenten zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. Coachen, monitoren en een omgeving creëren waarbij mensen niet bang zijn om fouten te maken (en van fouten te leren). Ook belangrijk is om mensen vrijheid en verantwoordelijkheid te geven waarbij gezamenlijke doelen worden nagestreefd en mensen met nieuwe ideeën komen.

4. Doorpakken
Het omgaan met moeilijke situaties en dingen effectief veranderen is cruciaal. De leiders moeten hun moed laten zien, doorzettingsvermogen en het vermogen hebben om moeilijke beslissingen te maken. Daarnaast is aanpakken en doen niet alleen belangrijk, maar ook werken met deadlines en timing.

5. Visie
Leiders moeten een duidelijke visie creëren naar de toekomst toe. Belangrijk is om de juiste informatie te verzamelen en daar naar te handelen. Een duidelijke visie waar een bedrijf naar toe moet gaan, en hoe daar te geraken.

Als je in het buitenland gaat werken, dan kom je vaak bij grote internationale organisaties waarbij het zeker gepromoot wordt om door te groeien. Promotie maken naar assistent teamleider, of teamleider / supervisor. Wil jij groeien in het buitenland? Kijk eens op onze vacaturebank en hou de 5 dingen die je een groot leider maken in je achterhoofd als je eenmaal begonnen bent.

Meer informatie